Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért írják sok helyen azt...

Miért írják sok helyen azt hogy a külsőnk 70% diétán és 30% edzésen múlik?

Figyelt kérdés
Szerintem fele-fele... ha nincs edzés csak diéta, akkor plöttyedt, alaktalan testünk lesz, ha pedig edzés is van, úgy kapjuk meg a szép, formás, vékony testet, szóval hiába csak diétázom nőként úgy maximum kisfiús testalkatom lehet edzés nélkül. Míg ha valaki mondjuk nem diétázik, csak mozog, előbb utóbb úgyis kirajzolódnak az izmai és a fizikuma is erősebb lesz, közben súlyt is veszít. Szóval sztem fele fele arány, de ha dönteni kéne a mozgás vinné részemről a magasabb %-ot.
2017. szept. 13. 11:59
1 2
 1/14 anonim válasza:
Nyilvan azert mert ha edzel es kozben ugy zabalsz mint egy veszett mosomedve semmit se fog erni, a helyes etrend es dieta nagyon fontos. Peldaul mittudomen kockahasat akarsz akkor annak a dieta nagyon sokat szamit jo kajakkal 5x hamarabb lemegy onnan a zsir ha alapbol van ott mar kocka eleg csak a dieta es latszik is. Az edzes meg ugye azert kell hogy epitsd az izmot es ha nem tomegelni akarsz akkor dieta is kell melle mert nem hiszem hogy ketajtosszekreny szeretnel lenni. Nagyvonalakban ennyi nem tudom konnyebben megfogalmazni.
2017. szept. 13. 12:17
 2/14 A kérdező kommentje:
igen, de így is mindkettő ugyanolyan fontos, ergó 50-50% kéne hogy legyen, mégis mindig az étrend fontosságát emelik ki
2017. szept. 13. 12:19
 3/14 anonim ***** válasza:
Érhetsz el eredményeket úgy is, ha kizárólag diétázol. Pl. nagynéném nem tud sportolni, mert térdízületi kopása van, de csak diétával fogyott 25 kilót. Ha tudott volna sportolni is mellette, akkor most nemcsak egy vékony plötyi lenne, hanem szálkás, izmos nő. De ugyanúgy 25 kiló lenne a fogyása, csak tónusosabb, izmosabb lenne a teste.
2017. szept. 13. 12:23
 4/14 A kérdező kommentje:

Na igen, ezaz, hogy sima diéta-fogyással plöttyedt testet érünk el, soha nem lesz izmos, szépen kidolgozott testünk (most nem feltétlen a gyúrósokra gondolok, minimális izomra akár). de így is 50-50% az arány :) mindkettő ugyanolyan fontos, nem lehet kiélezni sztem csak a mozgásra vagy csak a táplálkozásra az egészet. Hisz ha csak diétázunk de nem mozgunk, akkor erőnlétünkből is vesztünk, gyengébbek leszünk, betegségre hajlamosabbak.

Magamon vettem észre leginkább, hogy mennyire kell a mozgás egy diéta mellé, ha csak diétáztam mindig tunya voltam, kedvtelen, stb. ha mozogtam legalább heti 3szor 2 órát, úgy volt eredményes, 1 hónap után már rajzolódtak az izmaim.

2017. szept. 13. 12:51
 5/14 anonim ***** válasza:

Mert hiába edzel, ha zabálsz.

Nem mindenki plöttyedt, ha nem edz. Ez inkább alkati kérdés. Nyilván nem lesznek nagyobb, látható izmai, de attól még lehet feszes az is, aki nem edz.

2017. szept. 13. 12:54
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

"ha nincs edzés csak diéta, akkor plöttyedt, alaktalan testünk lesz, ha pedig edzés is van, úgy kapjuk meg a szép, formás, vékony testet, szóval hiába csak diétázom nőként úgy maximum kisfiús testalkatom lehet edzés nélkül. Míg ha valaki mondjuk nem diétázik, csak mozog, előbb utóbb úgyis kirajzolódnak az izmai és a fizikuma is erősebb lesz, közben súlyt is veszít."

Ez úgy ahogy van nem igaz sajnos.

Ha diétázol (nálam ez azt jelenti kalóriadeficit+tiszta kaja) nem feltétlen leszel löttyedt.

A tunya test is kb 70%-ban a kaja miatt van.

Nem egy és nem kettő ilyen ismerősöm van akik egész egyszerűen bűn lusták és mégsem löttyedtek,pláne nem fiúsak viszont a kajára annál inkább figyelnek.

Ha valaki nem diétázik csak mozog akkor lehet,hogy feszesebb lesz, ezzel együtt nagyobb is mivel a zsír nem alakul át izommá. Zsír+több izom = nagyobb felület.

Hozzáteszem én éveken át ezzel nyugtattam magam,hogy elég lesz ha mozgok és majd lefogyok...hát ez ment nettó 3-4 évig (pedig én aztán sokat edzettem/edzek és nem csak azért,hogy fogyjak hanem mert imádom) aztán rohadtul elegem lett.

Kicsit utána olvastam a dolgoknak és megpróbáltam.

Beállítottam a megfelelő kalóriamennyiséget és lám amit 3-4 év alatt nem sikerült az a diétával 9 hónap alatt sikerült (-16 kg).

Szóval én örülnék a legjobban ha a mozgás jobban számítana, de nem.

2017. szept. 13. 13:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Félmaratonra való felkészülés alatt híztam hat kilót, és azt mind hasra. Heti 30-40 km-eket futottam, de a kajára nem figyeltem, hazaértem és felfaltam a hűtőt.
2017. szept. 13. 14:34
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet százalékozni. Van, aki nem akar extra izmokat, max. a tányérján. Joga van hozzá. Aki csak détázik, nem feltétlenül lesz plötty, csak nem lesz izmos, abban igazad van. De van, akinek vonzó a vékony, szolid izomzatú test.

A táplálkozás alapvető fontosságú, de az izmokhoz edzeni kell. Pusztán a mozgás nem hoz sok izmot, ld. hosszútávfutók, akik nem erősítenek mellé.

Ha valaki nem diétázik, csak mozog, az lazán hízhat is, vannak emberek, akik futnak s egyre híznak, nincs ebben semmi különös. A tömegelő testépítők pedig kemény súlyzós edzés, aerob ér kardió mellett is szednek fel izmot és némi zsírt, természetesen. S nem mindenki erőlteti az evést, van, akinek lazán jön a kalóriatöbbletben táplálkozás (és szálkásításkor bele kell adnia apait-anyait, magától nem fog fogyni még akkor sem, ha fizikai munkás a fenti edzésformák mellé).

A fogyáshoz kalóriadeficit kell.

2017. szept. 13. 15:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Még valami. Lehet, hogy te kisfiús testalkatot hozol össze, ha mozgás nélkül fogysz, de nem mindenki ilyen. Pont nem mozogtam a nagy fogyásomkor (most már valamicskét igen, főleg sétálok, de a súlyzózgatásaimmal sem izmosodok különösebben, mert még nem tömegelek), s azért elég nehéz összetéveszteni egy kisfiúval 100-as mellbőséggel (onnan nem fogytam) és széles csípővel. Oké, van még némi felesleg, de sose leszek kisfiús (odáig pedig sosem csökkenteném a testzsíromat, hogy mellem se legyen meg semmi, mondjuk a csontvázam miatt mindig látszani fog rajtam a nemem). Spagettikarú nő lehetnék, de attól irtózom, ha valamire edzek, az kar :D Szóval sokban egyetértünk, én is izmos akarok lenni, de azért nem kisfiús egy tipikus, keveset mozgó és kb. semmit nem erősítő nő...
2017. szept. 13. 15:49
 10/14 anonim ***** válasza:
Azèrt mert ìgy van. Ha nem hiszed, az a te bajod. Magambòl kiindulva, hiàba edzek, ha mellette sza*ul kajàlok, az eredmèny elenyèsző. Hatàsfok teljesen más ha edzel es tisztán kajàlsz.
2017. szept. 13. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!