Miért írják sok helyen azt hogy a külsőnk 70% diétán és 30% edzésen múlik?
Na igen, ezaz, hogy sima diéta-fogyással plöttyedt testet érünk el, soha nem lesz izmos, szépen kidolgozott testünk (most nem feltétlen a gyúrósokra gondolok, minimális izomra akár). de így is 50-50% az arány :) mindkettő ugyanolyan fontos, nem lehet kiélezni sztem csak a mozgásra vagy csak a táplálkozásra az egészet. Hisz ha csak diétázunk de nem mozgunk, akkor erőnlétünkből is vesztünk, gyengébbek leszünk, betegségre hajlamosabbak.
Magamon vettem észre leginkább, hogy mennyire kell a mozgás egy diéta mellé, ha csak diétáztam mindig tunya voltam, kedvtelen, stb. ha mozogtam legalább heti 3szor 2 órát, úgy volt eredményes, 1 hónap után már rajzolódtak az izmaim.
Mert hiába edzel, ha zabálsz.
Nem mindenki plöttyedt, ha nem edz. Ez inkább alkati kérdés. Nyilván nem lesznek nagyobb, látható izmai, de attól még lehet feszes az is, aki nem edz.
"ha nincs edzés csak diéta, akkor plöttyedt, alaktalan testünk lesz, ha pedig edzés is van, úgy kapjuk meg a szép, formás, vékony testet, szóval hiába csak diétázom nőként úgy maximum kisfiús testalkatom lehet edzés nélkül. Míg ha valaki mondjuk nem diétázik, csak mozog, előbb utóbb úgyis kirajzolódnak az izmai és a fizikuma is erősebb lesz, közben súlyt is veszít."
Ez úgy ahogy van nem igaz sajnos.
Ha diétázol (nálam ez azt jelenti kalóriadeficit+tiszta kaja) nem feltétlen leszel löttyedt.
A tunya test is kb 70%-ban a kaja miatt van.
Nem egy és nem kettő ilyen ismerősöm van akik egész egyszerűen bűn lusták és mégsem löttyedtek,pláne nem fiúsak viszont a kajára annál inkább figyelnek.
Ha valaki nem diétázik csak mozog akkor lehet,hogy feszesebb lesz, ezzel együtt nagyobb is mivel a zsír nem alakul át izommá. Zsír+több izom = nagyobb felület.
Hozzáteszem én éveken át ezzel nyugtattam magam,hogy elég lesz ha mozgok és majd lefogyok...hát ez ment nettó 3-4 évig (pedig én aztán sokat edzettem/edzek és nem csak azért,hogy fogyjak hanem mert imádom) aztán rohadtul elegem lett.
Kicsit utána olvastam a dolgoknak és megpróbáltam.
Beállítottam a megfelelő kalóriamennyiséget és lám amit 3-4 év alatt nem sikerült az a diétával 9 hónap alatt sikerült (-16 kg).
Szóval én örülnék a legjobban ha a mozgás jobban számítana, de nem.
Nem lehet százalékozni. Van, aki nem akar extra izmokat, max. a tányérján. Joga van hozzá. Aki csak détázik, nem feltétlenül lesz plötty, csak nem lesz izmos, abban igazad van. De van, akinek vonzó a vékony, szolid izomzatú test.
A táplálkozás alapvető fontosságú, de az izmokhoz edzeni kell. Pusztán a mozgás nem hoz sok izmot, ld. hosszútávfutók, akik nem erősítenek mellé.
Ha valaki nem diétázik, csak mozog, az lazán hízhat is, vannak emberek, akik futnak s egyre híznak, nincs ebben semmi különös. A tömegelő testépítők pedig kemény súlyzós edzés, aerob ér kardió mellett is szednek fel izmot és némi zsírt, természetesen. S nem mindenki erőlteti az evést, van, akinek lazán jön a kalóriatöbbletben táplálkozás (és szálkásításkor bele kell adnia apait-anyait, magától nem fog fogyni még akkor sem, ha fizikai munkás a fenti edzésformák mellé).
A fogyáshoz kalóriadeficit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!