Akkor fogyok zsírból ha az elégetett kalória több mint a bevitt? Vagy ez bonyolultabb?
Ha mondjuk a szervezetednek 2200 kcal-ra van szüksége a napi működéshez és Te 2000 kcal-t viszel be, akkor a szervezeted a hiányzó mennyiséget, ami a példában 200 kcal a zsírtartalékból fogja fedezni. Tehát fogyni fogsz. Ezért mondják, hogy a fogyásra két alap lehetőség van. Vagy csökkented a bevitt kalóriát, hogy a napi szükségleted alá menjen és a szervezeted a zsírból vegye a többit. Vagy elkezdesz annyit mozogni, hogy a napi szükséges kalóriaszükségleted menjen a bevitt térték felé és ismét előjön ez az effektus. A hangsúly mindig azon van, hogy legyen kalóriadeficit. Legjobb megoldás a kettő együttes alkalmazása.
A Te példád el van bonyolítva, olyan nincs, hogy 1600 kcal a szükséges mennyiség, de csak 1400 kcal-t égetsz el. Ami szükséges, azt a napi létezésed, működésed során elégeted, tehát annál csak többet tudsz elégetni. De a lényeget, amit fentebb is leírtam, szerintem látod.
A lényeg, hogy többet mozogj mint amit megeszel.
Magyarázhatod ezt a kalóriás storyval, vagy ha nem kalóriázol csak sportolsz, de a LÉNYEG? hogy TÖBBET égess el mint amennyit beviszel.
Ügye azt tudod, hogy minden nap más kalória mennyiséget égetsz el? Ha sportolsz +1000 kalóriával is többre lehet szükséged.
Ha kalóriát mérsz, tehát nézd mennyit "égetsz" is el.
A legjobb ha naponta 5 étkezel KEVESET. A kevés tényleg kevés, nem egy tál étel amitől jól laksz.
Ha 1600 kcal a kalóriaigényed és 1200-at viszel be, akkor fogysz, igen.
Az 1400-nak nincs értelme. Láttam már, hogy egyesek többet akarnak edzéssel pluszban elégetni, mint amit megesznek, na az koplalás. Az 1600-at is elégeted, ha 1400 megy sportra pluszban, akkor 3000 kcalt égetsz s emellé 1200 kcal evés koplalás. Ha így értetted a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!