Eddig hogy-hogy nem híztam el? Sokat eszem szerintetek?
Mindenki azt mondja, hogy rengeteget eszem.
De nem tudok kevesebbet... Vagyis nem akarok.. Ez sok? Mert lehet vàltoztatni kéne...
Pl. Leírom a mai menümet:
Reggeli: 2 kakaóscsigàt szoktam enni 3-4 dl kakaóval xd
(Vagy croassant)
Tízórai; 1 szendvics (van benne minden jó)
12-13 óra fele szoktam enni 1 croissant desszertként.
Ebéd; valamikor repetàzom belōle. De pl. Ma pörkölt volt. És ha rizs van, vagy amihez lehet majonnézt enni akkor abból megeszek kb. 150 g-mot vagy 200-at. Nagyon szeretem a majonnézt szóval ha. XD
Uszonna: valamilyen yoghurt+banàn+alma
Desszert: egy tàl keksz kàvéval
Vacsora: ma melegszendvics lesz.
(2 kenyér)
És pénteken meg hétvégén a film közbe patogatott kukoricàt eszem Ez olyan 9órakor.
Vagy Ez nem is sok?
154 cm/ 14 l
Ne nassolj és ne egyél desszertet minden nap, max heti egyszer. Ne repetázz. Ne egyél cukorral teli péksütiket, inkább teljes kiőrlésűt zöldségekkel.
És sportoljon valamit, amit élvezel.
Szerencsés vagy, olyan géneket örököltél, amik miatt nem hízol. Én is ugyanígy voltam (bár én sportoló vagyok), nem figyeltem oda, hogy mit eszem, hiszen úgysem hízok. Hosszú távon a nem megfelelő minőségű ételek fogyasztása megmutatkozik például a bőrödön (mitesszerek, pattanások...), illetve sok betegség következménye lehet. (nekem például állandóan begyulladt vmim) A sport és az egészséges táplálkozás nagyon fontos, hogy az immunrendszered erős legyen, testileg és lelkileg is egészséges legyél, ne legyél fáradékony stb...
Ma már rengeteget tudsz olvasni az interneten az egészséges táplálkozásról, illetve hogy miért fontos a mozgás.
Amit én tanácsolnék neked: Nem baj, hogy ennyit eszel, de válogasd meg, hogy milyen minőségű termékeket viszel be a szervezetedbe. (a táplálékok ne tartalmazzanak sok adalékanyagot, színezéket, mesterséges dolgokat...) Fontos a változatos minőségi táplálkozás. Teljes kiőrlésű szénhidrátok (nagyobb a tápértéke), sok gyümölcs, zöldség (főként hazai, idényjellegű termékeket fogyassz!), hal, olívaolaj, illetve egyéb hidegen sajtolt olajok fogyasztása. Nasinak válaszd inkább a következőket: sárgarépa, diákcsemege, kölesgolyó, étcsokoládé, házi készítésű sütik... Most ezek jutottak eszembe.
Keress valami sportot, amit szívesen végzel szabadidőben, akár egyedül, akár társaságban. Jól érzed magad és még az immunrendszered is megerősödik!
Illetve nagyon fontos, hogy naponta vigyél be a szervezetedbe legalább 2 liter vízet! Az édes löttyök nem helyettesítik, sőt!
Érdemes elolvasni ezt az oldalt, hogy miért fontos a vízfogyasztás: [link]
Üdv: 23/L
Köszönöm szépen!
Nagyon hasznos volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!