Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan lehet magasság, kor,...

Hogyan lehet magasság, kor, súly, ÉS napi ülőmunka adata alapján kiszámolni a kalóriaszükségletet?

Figyelt kérdés

2017. szept. 6. 06:23
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Kaloriabazis.hu
2017. szept. 6. 07:20
 2/6 anonim ***** válasza:
26%

Erre én abszolut nem a kalóriabázist ajánlom.

Az arra jó,hogy nagyjából figyelemmel kövesd a napi fogyasztásod.

Számold ki több oldalon a BMR szinted,az a jó,ha te saját magad képlettel is megcsinálod és ezekből vonod le a következtetést.

2017. szept. 6. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
46%

A kaloriabazis képlete rossz erre.

Felutod a Google-t, kiszámolsz 5-10-et, átlagolod.

Kb ennyi, ennél pontosabban csak kitapasztalas útján tudsz eredményhez jutni, de tervezéshez elég a kalkulált átlag is.

2017. szept. 6. 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Nem lehet kiszámolni. A világon senki meg nem mondja, hogy milyen gyors épp az anyagcseréd, így az oldalak többszáz kcalt tévedhetnek bármely irányban.

Az izomtömeg sem mellékes, de az anyagcsere szórása miatt tudhatod ezt is, az sem segít.

Ki kell tapasztalni, máshogyan nem megy.

A kalóriabázis sokaknak jó, van, akinek fölé tippel (szerencsétlenek), nekem többszáéz kcallal alá. A mozgást a legtöbb oldal túlértékeli, azt szokták ajánlani, hogy ha nem igazán aktív az ember, csak heti egypár órát edz, írjon be ülőmunkát, biztosabb.

Szerintem kb. mindegy, úgyis ki kell tapasztalni :P

2017. szept. 6. 12:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem igen szeretnék kalkulátort használni.

A kalóriagurut használom, az megbízható, de gondoltam, kiszámolom magam is. Van egy átlagos képlet, amivel az anyagcserét ki lehet számolni, de az nem számolja bele az ülőmunkát, márpedig nekem egy kicsivel több, mivel tanuló vagyok(9-10 óra) , ennek ellenére sokat sportolok (40-60 perc naponta, vegyesen) ezért kéne tudni pontosan mennyi.

Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat(:

2017. szept. 6. 18:18
 6/6 Laylah ***** válasza:
myfitnesspal.com
2017. szept. 7. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!