Mit gondoltok a vorosbab konzervrol?
Mindenhol azt olvasom hogy dieta alatt kerulni kell a babot mert hizlal, de nem ertem miert, amikor sok hasznos tapanyagot tartalmaz.
Mindenesetre en ma ebedre tonhal melle megettem 100g vorosbab konzervet(le nelkul, leszurve, atmosva) ugye ezzel nem rontom el a dietamat?
Az én diétámat nem rontotta el. Sokszor ettem köretként.
És egyébként bizonyos mennyisegben semmi sem hízlal.
A babnak meg a kalória tartalma is alacsony, a makrók meg nagyon barátiak.
Egyed nyugodtan.
Az a "diéta" ahol bármit is kerülni kell, rossz!
Ha beleférsz a napi kalóriakeretbe, akkor nem hízl töle, ha meg túlléped, akkor a csirkemell is sok, attól is hízni fogsz.
Emellett a letiltós diéták hártánya, hogy sok tápanyag kimarad, illetve a diéta után visszahízza az illetö a leadott súlyt.
Fehérjedús, innentől klasszisokkal jobbnak tűnik, mint pl. gabonát enni, ami leginkább kalóriabevitelre jó (persze sokféle tápanyag van benne, de sok igen fontosban szegény), vagy gyümölcsöt, ami inkább csak cukor...
De persze akár az összes fentit eheti az ember mindennap, nem minimális mennyiségben is. Kalóriadeficit legyen s persze kiegyensúlyozott, jó étrend.
A kalóriatöbblet hizlal, nem a bab.
"Az a "diéta" ahol bármit is kerülni kell, rossz! "
Azért ez ebben a formában nem igaz.. Oké, hogy a kalóriatöbbletet kell nézni, de nem mindegy hogy miből. Fogyás szempontjából valóban mindegy hogy az adott 1500 kcalt csokifagyiból viszed-e be vagy zöldségekből, halból meg tojásból, de az egészséged szempontjából nagyon nem. Ezért nekem diétába semmiképp nem fér bele a kenyér, tészta vagy a jégkrém, mert ezek annyira kcal-dúsak hogy mellettük nem lehetne normálisan kajálni.
Dehogy rossz egy tiltólistás diéta. Nekem elég masszív tiltólistám van, pedig én laza vagyok, egy csomó ételt csak minimalizáltam (pl. gabona, fogyáskor a gyümölcs... ezekből 10-20 gramm akár be is férhet fogyáskor). Príma diétám van, számomra ideális. Ha "mindent" ennék, csak híznék és enervált lennék. Persze ez életmódváltás, nem is tudom teljesen abbahagyni, kilengéskor is van határ (bár a tiltólistámból néha nem sok marad). Sosem vettem észre, hogy lazább időszakban hirtelen nagy kalóriatöbbletben kezdenék enni... Aki olyan, az főleg ne térjen vissza a régi étkezéséhez.
Nyilván ne legyen kiegyensúlyozatlan a diéta, erre ügyelni kell. De rengeteg ételcsoport kizárható úgy, hogy még mindig beviszünk mindent, amit kell.
Érdekességként megjegyezhetem, hogy a ketogén diétában, ahol alapvetően nincs tiltólista, nem is kevesen esznek babot. Ez számomra meglepő, de van, akinek fontos ez az étel, akkor is, ha incifinci mennyiséget kell fogyasztania. De normál szénhidrátszegény diétába lazán fér, a kérdező pedig mindössze fogyni akar.
lehet enni babot, nagyon is jó. hülyeség kizárni bármilyen tápanyagot, amit a természet készen ad!
se gyümölcs, se zöldség természetes formájában nem árt, sőt! csak abból tudja kivenni a szervezet a magáét, ehhez alkalmazkodott évmilliók során.
a baj a feldolgozott élelmiszerekkel van, mint pl. a finomra őrölt, héj (korpa) nélküli gabona és a cukorrépából, gyümölcsből kivont cukor - ezek mind könnyített formában lévő, értéktelen energiák, na ezek az egyetlen olyan dolgok, amik ártanak.
a bab jó, táplál és rost is, telít is.
a konzervnél vigyázni kell a nátrium nevű dolgokra...
ha teheted, vegyél inkább fagyasztott vagy friss, vagy szárított babot, de belefér a konzerv is, ha nincs túl sok adalékanyag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!