Miert rosszabb a fehér kenyér mint a teljeskiörlésű?
A kalóriaertekuk majdnem megegyezik akkor miert rosszabb?
Hisz a kaloriatöbblet hizlal es a kaloriakat kell nezni.
Akkor vegulis mindegy hogy melyiket eszem az az 5-10 kcal elenyésző?
Most ugyan annyi mennyisegrol irtam.
Regebben ugyan ugy jol laktam 1-2 szelet fehér kenyérrel,mint most 1-2 szelet teljeskiorlesuvel.
Tehat nem laktat engem jobban a teljeskiorlesu mint a sima fehér kenyér.
Nem érzi meg senki sem. Ahogy a 9-es írta, azoknál fontos, akinek inzulinrezisztenciája van.
Aki egészséges, annak mindkettő fogyasztása javasolt felváltva.
Kizárólag teljes kiőrlésű termékek fogyasztása sem jó, mivel azok jobban megterhelik az emésztőrendszert, bélrendszert.
Sőt, vannak olyan egészségi problémák, amiknél kifejezetten nem javasolt teljes kiőrlésű termékeket fogyasztani.
Két szelet fehér kenyér minden esetben nagyobb és kalóriadúsabb mint 2 szelet tk kenyér.
Valóban nem mindenkinek ajánlott a tk pékáruk fogyasztása de általánosságban elmondható,hogy ha már valaki kenyeret/zsemlét eszik annak a nagy része összetett ch legyen.
Fogyás szempontjából neked, akit ugyanannyira laktat a kettő, mindegy. Nekem, akit ugyanannyira nem laktat egyik sem, mindkettő rossz. Teljes kiőrlésű tönkölykenyérből is ugyanúgy megeszem fél kilót sok vajjal és ugyanúgy éhes maradok. Ezért sem eszem kenyeret.
Egészség szempontjából is mindkettő rossz számomra, gluténes kalóriabomba. Nem a világvége, ha eszem, de nem tartom jónak egyiket sem. A tk-ban van egy kis korpa és alacsonyabb a GI-je (de ha eszel a kenyérhez valamit, akkor is csökkented), ennyi. Akit laktat a rost, annak jó lehet, s annak is, aki rosszul lesz a gyorsabban, erősebben bekövetkező inzulinválasztól. Amúgy nagy különbség nincs.
A kalóriaérték pont nem számít semmit. Mennyire laksz jól, mennyire egészséges, tápláló, az számít. Sokat érek egy lightos cuccal, ha fél mázsát kell belőle betolnom... De ha egy 600 kcal/100g-os ételből 2 kanál jóllakat, akkor az remek lehet a fogyáshoz, főleg, ha az összetétele is elég jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!