Segitseg meg 10kg leadasahoz? (Keppel)
Kb 25kgtol szabadultam meg de beallt a fogyasom es nem mozdul lefele egy grammot se mar egy ideje. Nem tudom mit csinalhatnek. Elegedetlen vagyok tovabbra is a testemmel, nem tudom magam igy elfogadni. Segitsetek.
Kepek jelenleg: [link]
Tudom hogy nincs helyi fogyas de egyszeruen rosszul vagyok a hasamtol es a combomtol. Valami megoldas nem letezik megis?
A -10 kg biztosan erős túlzás lenne, max -5 ;) Egyébként nagyon jó az alakod így is:) Gratula a -25 kg-hoz!
Még kell idő, hogy megszokd a tested, főleg ha nem rég 25 kg-val nehezebb voltál.
Tippek a fogyáshoz:
-zöld tea por, macha tea. Nekem beválik.
-sok-sok víz, mindig legyen nálad 1,5 literrel, főleg nyáron. esetleg még citromos víz (de azt csak szívószállal, mert egyébként ártana a fogaidnak).
-rendszeres mozgás. Ha napi 20 perc akkor annyi, a lényeg, hogy legyen egy saját személyre szabott edzés terved, ami reális és betud illeszkedni az életedbe. Nem feltétlen konditeremre gondolok, bármi amit élvezel és szeretsz; kosár, röpi, tánc, jóga...most nyáron úgy is nyitva az összes uszoda, és ha olyan helyen élsz, biciklizz tömegközlekedés helyett! Ha pedig van kutyád, akkor sétáltasd meg esténként.
-Írd fel mit eszel. Nem kalóriaszámlálásra gondolok, szimplán étkezés naplóra. Megdöbbentő mennyire hasznos.
-Élvezd az evést. Komolyan. Rágj lassan, egyél olyat amit szeretsz és lehetőleg te magad készítsd el...könnyen meglehet szeretni a főzést, és nem olyan időigényes mint a legtöbben hangoztatják (ha valakinek az egészséges életmód nem ér meg ebéd előtt egy fél órát, az már az ő ügye). Az étkezés legyen rituálé, ne a TV előtt egy snickers. Kísérletezz az ízekkel, variálj át receptet, tálalj kreatívan, főzz a szeretteidnek...És soha ne legyen bűntudatod ha eszel! Ez segít abban, hogy élvezd a diétát (és az életet), és, ha rendesen betartod az étkezéseket, nem lesz szükséged nassolásra napközben.
-A többi módszert gondolom ismered -sok zöldség, gyümölcs, tk. liszt stb-, talán csak egy klisét ha kiemelhetek: Mérték. Nem baj ha csokit eszel, de azt mértékkel és lehetőleg jó minőségűt, minnél több kakaótartalommal. pld. minden ebéd után 1-2 kocka csoki. Jó kompromisszum, ha minden nap engedsz egy picit a kísértésnek (reggel egy kakaó a reggeli mellé pld), és nem engedsz az egyik nap bezabálok - másik nap semmit nem eszek hinta palintának.
A lelkednek pedig:
-Fogadd el magad! Az önelfogadás nem súlytól hanem önbizalomtól függ. Kívül-Belül. A kettő nem jár egymás nélkül. Hidd el idővel észre fogod venni te magad is, hogy már fogytál -25 kg-t..bár én "csak" 12 kg-t fogytam, nekem a ruhavásárlás segített sokat :D Na meg persze a képek amit utólag láttam magamról. Kb. fél évbe telt míg felfogtam, hogy nem 60-an x hanem 50 kg vagyok, szóval normális amin átmész.
Sok sikert! :)
10 kilót én is soknak tippelek a képek alapján, már most sem kevesek ízlése szerint jó az alakod :) Igen, van combod, én is folytatnám még picit.
Rendesen edzenék (nem tudom, mit sportolsz, de teljes testre nyomnék erősítő edzést), tömegelés és szálkásítás kéne olyan sorrendben, ahogy neked tetszik s megy.
Szálkásításhoz ugye kevesebb étel vagy több mozgás kell, ha a jelenlegi mennyiséggel nem fogysz, persze ha előbb tömegelsz, akkor a feljövő izom is segíteni fog,csak bírd ki addig. Az izomépítés lassú, fogyni gyorsabban lehet, de neked az most nehezen megy. Ez a te döntésed, még magamnál is nehéz eldönteni, mi legyen, én is le akarok előbb szálkásítani, ha nehezen megy is :D
Sajnálom, hogy azt hiszed, hogy - 10kg kell a boldogsághoz.
Tok jól nézel ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!