Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan kellene összeraknom a...

Hogyan kellene összeraknom a diétámat kondizáshoz? 21f

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a legtöbb weboldal, ahol van lehetőség kalóriaszükséglet számítására és étrend összeállítására, azt pontatlannak tartom. Nem tesznek különbséget a mezo, ecto, endo emberek között táplálkozást nézve, ill. több számítást is néztem az ilyen weboldalakon, és többször is más érték jött ki, ami elégé megzavart.

Tudtok ajánlani valamit, ahol jól le van írva az egész (angolul is lehet)? Tudom, hogy valamilyen szinten a saját testemet és a reakciókat kell figyelni, de egy támpont jó lenne.

Jelenlegi helyzetem:

176 cm

78 kg

17-18% testzsír

mezomorf testalkat

heti 4 súlyzós edzés és 2-3 aerob/cardio

Szerintem diéta alatt is reális cél a heti 5-6 aerob

Köszönök minden segítséget előre is!

2017. jún. 1. 10:20
 1/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb ilyen oldal mezomorfokra van szamolva szoval kiindulasnak jo. De utánna tenyleg magadnak kell rajonni h plusz minusz 100-200 kcal kell-e a celok eleresehez

mellesleg nem tudom hogyan edzesz de sajat tapasztalatom szerint heti 3 sulyzos es max 3aerob közvetlen elotte vagy utanna ajanlott, hacsak nem koxolsz, mert kulonben nem tudsz regeneralodni...

2017. jún. 1. 12:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért van négyfelé szedve, mert úgy érzem, hogy így jobban ki tudom végezni az izmokat. Ha három nap oldanám meg, akkor nagyon lefáradnék az edzések végére. Közvetlen utána szoktam az aerobot vagy néha külön elmegyek este futni, ezt inkább eslődlegesen élvezetből.
2017. jún. 1. 12:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Előtte semmiképp nem nyomok aerobot, úgy nem igazi az edzés
2017. jún. 1. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Mivel nagyon kevés tiszta testalkatú ember van, s az egyéni különbségek amúgyis nagyon, nem csodálom, hogy nincs a testalkatoknak külön étrend. Ki kell tapasztalni, neked mi a jó.

A tipikus elvek mindenkire érvényesek: 1,5-2 g/ttkg (felesleg nélkül) fehérje, minimum 0,5 zsír, szénhidrát (vagy zsír is, a szénhidrát hátrányára) pedig annyi, amennyi az egyénnek megfelelő kalóriakerethez kell. Tiszta, tápanyagdús étkezés, a legmegfelelőbb elosztás ajánlatos.

2017. jún. 1. 16:38
 5/7 Krisz85 ***** válasza:

Nézd, a diétázás is tapasztalatot igényel, a saját tapasztalatodat, lehet az első diétád nem is lesz az igazi, van naturál versenyző ismerősöm, ch-t számol, meg fehérjét, a többit nem, + zsírt nem visz be, zöldségből meg korlátlan mennyiség, amennyi jólesik. És valahogy eljut a versenyre, szóval ne vessz el a részletekben, állj ár egy mennyiségre, ch és fehérje szinten naponta, és figyeld a tested, ennyi a trükk, jah és hoy ne csalj.

a praktikákat meg szerintem tudod ha stagnálna majd a zsírvesztés /főleg a végén amikor már nincs rajtad sok/

- ch ingáztatás,

- hüvelyesek, tejtermékek elhagyása

- aerob edzésmennyiség növelése

- edzésintenzítás növelése

stb

2017. jún. 1. 18:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem tömegelhetsz még
2017. jún. 1. 22:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor összeállítok egy étrendet és elkezdek kisérletezgetni.

Tömegelni már nem akarok - bár gondolkodtam rajta -, mert jön a nyár és jobban néznék ki alacsonyabb zsírtömeg-százalékkal a strandon. Nem régóta kondizok, az első nyár úgy sem lesz tökéletes. Meg amúgy sem célom nagy sikereket elérni a sportban, versenyeket nyerni stb, az átlag emberek a mostani külsőmet is izmosnak látják.

2017. jún. 2. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!