Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy is van ez? A fehérje...

Hogy is van ez? A fehérje kalória?

Figyelt kérdés

Azt írják, hogy 1 gramm fehérje fűtőértéke 4 kcal. Eddig én ma 70 gramm fehérjét, 65 gramm ch-t és 50 gramm zsírt ettem, ami durván 1000 kcal. De mivel ugye a fehérje a legtöbb és úgy tudom, hogy abból nem nyer energiát a szervezet, azt is bele kell számolni a kalóriaszámláláskor?

Vagy az én esetemben fehérje nélkül törekedjek a napi 1300 kalóriára?

Bocsánat, ha hülye a kérdés.

22L 165/60

2017. máj. 18. 16:18
 1/2 anonim ***** válasza:
A fehérjéből is jut energiához a szervezetünk. Vannak, akik szinte csak színhúst esznek mégsem halnak éhen (rost nélkül az ember emésztése leáll, szóval csak húst nem lehet enni..).
2017. máj. 18. 17:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Első, rostmentes étrenden is remekül meg lehet lenni, ez az emberi test furcsasága. A kevés rost rossz, a nulla okés, csak átalakul a bélflóra s onnantól nem tudunk zöldséget emészteni. De sosem ismertem személyesen zerocarbert, részleteket sem tudok.

A fehérje kalória, hogyne. Simán nyerünk belőle energiát és zsírként is elraktározzuk, ha sok van belőle.

Ha extrém kevés szénhidrátot eszel, akkor az agynak a fehérjéből jön a kötelező glükóz...

2017. máj. 18. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!