Melyik a legkisebb ch (szénhidrát), és kalória tartalmú liszt?
Tönköly , zab , rozs , teljeskiörlésű , búza , rizs , stb. Ezek közül.
Lehet hülye kérdés de nem értek hozzá nagyon kezdő vagyok, sütikbe/rántásba/panírba/hétköznapoki ételekbe szeretném.
Ez mind szénhidrátbomba. A zab előnye, hogy abban viszonylag sok a fehérje és a rost (már gabonához képest). Kis rostot is lehet rakni a kenyerekhez, olajos magvakat is... Sütiknél pedig kismillió magliszt és egyéb is bejöhet. Én pl. szinte mindig liszt nélkül sütök, csak a palacsinta és a piskóta nem olyan jó keményítő nélkül (ehetők, ha elég ízes a töltelék/krém, illetve sok dióval tuti remek a piskóta, de gabonával sokkal jobb, ha nem vet fel minket sem a pénz, sem a dió).
A rántás apró, ott mit számít annyira a ch? Amúgy arra remek a szezám.
Azért nem minden paleo liszt 4000ft/kg... Van 1000-ért is. Nem a legsokoldalúbb, de van. Én 2000 fölé nem is megyek, azt is napi max. 1 dkg-ot használok. Néha hasznosak, de az olajos magvak jobbak és ízesebbek, ha pedig a hőkezeléssel ártok, hát akkor ez van, úgysem fogok lemondani a mákos sütijeimről, szóval nekem már mindegy.
Ha keményítőre van szükségem, személy szerint gluténmentes lisztkeveréket használok, sajátot (kukorica, barnarizs, zab. a köles is finom, de azt nekem kéne darálnom és minek fárasszam magam vele, sokkal jobb nem lesz). Kioltják egymás hátrányos ízeit, bár ez nyilván ízlés dolga.
Egy érdekelne igazából ami minden kategóriában használható lenne, legtöbb fehérje tartam előny. Kevesebb zsír és és ch is előny. :)
Nem fogok 5 fajtát venni és tesztelgetni azért, mert úgy tényleg húzós lenne.
Egyszerűen nem kell enni lisztet
Heti 1x eszel és kész
Sutibe felesleges tenni ch szegény lisztet mert ott a cukor tönkre vágja úgyis
Nem kell enni ennyi
#6 szerinted ha normál liszttel sütök egy sütit, akkor majd az eritriten (cukoralkohol) fogok spórolni? :)
A lényege az legyen, hogy magas rost, vitamin , fehérje tartalma legyen vagyis magasabb mint a ch tartalma. Eddig a tönkölyliszt mellett tettem le a voksom.
"Egyedülálló a vitamin és ásványianyag-tartalma: kiemelkedően gazdag E-vitaminban, szinte az összes B-vitamint tartalmazza. Az ebből készült ételek kalcium, foszfor, magnézium és szelén tartalma akár hat, nyolcszorosa is lehet a többi búzából készült élelmiszernek. A fehér liszthez képest alacsonyabb a szénhidráttartalma, és jóval lassabban szívódik fel, így cukorbeteg étrendben is joggal kaphat helyet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!