Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mindegy mikor eszek, a kaloria...

Mindegy mikor eszek, a kaloriaegyenleg szamit?

Figyelt kérdés
Ma egesznap csak 600kcalt ettem estig osszesen.Aztan a vacsim 800kcal volt igy meglett a kaloriakeretem.De nem tul egeszsegesbol ment be es most este keson,viszont nem leptem at a keretet egy kicsivel meg kevesebb is lett.Most ez baj hogy ilyenkor ettem sokat? Amugy jol esett,szoval nem telezabaltam magam es szetpukkanok hanem pont joo.
2017. máj. 16. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Hát elvileg nem mindegy. Pláne, ha egyszerre ennyit viszel be. Ha egyszerre sok kalóriát viszel be akkor azt a szervezet nem tudja feldolgozni mind, ezért elraktározza. De este amúgysem tesz jót ha valaki szénhidrátosat eszik, hacsaknem nemrég volt edzés. Ilyenkor inkább legyen nagyobb kalóriadeficited, mint hogy telezabáld magad. Azzal többet ártasz, ha ilyenkor sokat eszel, mintha a napi kalóriád kevesebb. Nem azt mondom, hogy ne egyél, de inkább kevesebbet. Estére a túró vagy cottage cheese a legideálisabbak a magas kazeintartalmuk miatt.
2017. máj. 16. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Úgy van, az összbevitel számít. Az egészségtelen étel is inkább az egészséged miatt számít, nem a súlyod miatt, ha csak ennyit eszel.

Akkor sincs gond, ha a teljes kalóriamennyiséget egyszerre eszed meg, már ha neked az passzol. Ha deficitben vagy, fogynod kell úgy is.

2017. máj. 16. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egyszerre sok kalóriát viszel be akkor azt a szervezet nem tudja feldolgozni mind, ezért elraktározza."

Hogy tudja elraktározni, ha nem tudta előtte feldolgozni?

2017. máj. 16. 21:35
 4/4 anonim ***** válasza:
48%
Ha egyszerre rászabadíasz rengeteg kalóriát magadra, nem fogja tudni a tested feldolgozni mindet. Ha pl egész nap 1000 kcalt viszel be, de azt egyben viszed be, nem külön adagokban, akkor az zsírként való elraktározást, aztán a nap többi részében meg izomzat elégését fogja okozni. Én azt mondom, hogy egy nap ha csak a kérdésben feltett módon lehetséges az evés, akkor a kisebb rosz, ha este inkább keveset eszik, mint hogy inkább többet, hogy meglegyen a napi bevitel, de egy nap igazából sokat nem számít, nem ezen fog múlni a diéta.
2017. máj. 17. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!