Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mindegy hogy milyen étellel...

Mindegy hogy milyen étellel lépem túl a kalóriakeretemet?

Figyelt kérdés
Ma a családtól nagyon finom sült csirkecombot kaptunk és párolt brokkolival és párolt kelbimbóval azt vacsiztam. Ezután nem bírtam ki ettem még combot ugyanígy zöldségekkel. Ezzel most túlléptem a keretemet. Ugyanúgy hízok tőle mintha sült krumplival, vagy sütivel tettem volna? Ha 500 kalóriával mondjuk többet eszek akkor az az 500 tuti megy is zsírba?

2015. febr. 21. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem követtél el bajt! A tested kívánta! Te megadtad neki! Ez a természetes rend. :) Jobb így 'vétkezni' mint tortával ami csupa cukor és liszt..
2015. febr. 21. 20:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, ha 500 kalóriával többet viszel be, az már hízáshoz vezet, mindegy, hogy mit ettél, max az egészségednek tesz jót, hogy zöldséget ettél sült krumpli helyett. Egy fitnesz modell barátnőm például off szezonban képes látványosan meghízni, pedig ugyanúgy clean étkezést folytat, mint verseny szezonban, csak nagyobb mennyiséget eszik a kajákból.

Én azt mondom, ha ez nem rendszeres, akkor ne akadj fenn rajta, most ez van, holnap folytasd a diétát ahol abbahagytad, mintha mise történt volna. Egy-egy ilyen alkalom nem a világ, sokan tartanak különböző időközönként töltőnapot. Baj tényleg csak akkor van, ha ez rendszeressé válik.

2015. febr. 21. 20:51
 3/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nem. De a kérdésre nincs egyértelmű válasz.

A fehérje valszeg másképpen metabolizálódik, a zöldség pedig valszeg visz is energiát a nehezebb emésztés miatt, nem csak hoz.

Az, hogy valami megy-e a zsírba, sok minden mástól is függ. A hízást/fogyást nem egy napi, hanem kb 3-4 napi energiaegyenleged fogja meghatározni.

2015. febr. 21. 21:19
 4/5 Szintiszoli123 ***** válasza:
Kérdés, hogy az előző napok és a következő napok alapján 500 Kcal mennyire kompenzálható.
2015. febr. 21. 21:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a fogyáshoz szükséges kalóriakeretedet lépted túl, akkor nem biztos, hogy az átlagos kalóriakeretedet is túllépted, tehát nem biztos hogy hízol. Meg ha a hét minden napján betartottad, csak egy napon nem, akkor biztos, hogy nem fogsz hízni
2015. febr. 21. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!