Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy lehet, hogy nem híztam?

Hogy lehet, hogy nem híztam?

Figyelt kérdés

Eleinte, 2 héten keresztül napi 300 kalóriával, utána 400-500-al, ezen a héten 600-700 kalóriával ettem többet. A mérleg szerint nem híztam, sőt, még fogytam is... Miért lehet ez? Alábecsülöm az edzéseim intenzitását?

18 éves lány vagyok, 16.8 a testzsírszázalékom, 171cm és 51kg vagyok. Heti 2x járok edzőterembe, ahol 45 percet vagyok alkalanként. Heti 2-3x futok is, ilyenkor tudom, mennyi kalóriát égetek.

De nem tudom, hogy mennyi kalóriát égetek az edzőteremben... A feladatokat 10-15 percig csinálom összesen (pl 10x5 ismétlés 4 külön gyakorlatból, telik az idő miközben átmegyek egyik helyről a másikra, pihennem is kell néha, stb). De ez a heti 2 alkalom ekkora hatással lenne a napi kalóriatöbbletre nézve is? Kétlem. Szóval szerintetek miért nem hízok? Félek, ha elkezdek 700+ kalóriát enni, akkor több zsírt, kevesebb izmot fogok felszedni.

2017. ápr. 2. 10:19
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Jesszus, már így is borzasztó sovány vagy. Rajtam ehhez a magassághoz tíz kilóval több izom van, sportolni kell.
2017. ápr. 2. 10:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Sportolni sportolok, heti 1 pihenő napom van, olyankor is sétálok 1 órát. :/

Még több, intenzívebb sporttal csak jobban fogynék, nehezebb lenne a hízás, nem?

2017. ápr. 2. 10:30
 3/5 anonim ***** válasza:
47%
Keveset eszel, a testzsírszázalékodon és s tömegeden is látszik
2017. ápr. 2. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Minél ettél többet 300-700 kalóriával?
2017. ápr. 2. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Nos, eleve nem számítható ki sem az, hogy mennyi kalóriát igényelsz alapból, sem az, hogy a mozgással mennyit használsz el. Ezt csak kitapasztalni lehet.

De párszáz kcal plusz amúgyis olyan kevés, hogy több hét után is simán el tudja fedni az esetleges hízást a test súlyingadozása... S meg szoktam említeni, hogy csak mert valaki mondjuk napi 1000 kcallal többet eszik a súlytartó szintjénél, még nem tuti, hogy egy éven belül észlel fogyást, vannak ilyen emberek is (kisebbség, de azért nem ritka), ahol az anyagcsere szereti követni az energiabevitel megugrását, akár extrém mértékben (bizonyára így is lehet hízni, csak nagyon lassan és rengeteget kell hozzá enni, legalábbis esetemben így volt).

Szerintem is tömegelj. Nyilván többet kell enned több mozgás mellett, persze, ez a buktató azoknál, akik eleve nemigen tudnak rendesen enni... De ha csak erősítő edzéseket iktatsz be pluszban, azok azért nem égetnek olyan rengeteg kalóriát egy eleve nem inaktív embernél, szerintem azt nem nehéz bepótolni evéssel, bár ez tényleg egyéni.

Akkor szedsz fel szinte csak izmot, ha kicsi a kalóriatöbblet és jó az étrend, a megfelelő mozgás és pihenés mellett. Ha havi 1 kiló többletnek megfelelően eszel, akkor azért nehezen zsírosodsz. De ha mégis, majd leszálkásítod, a te vékony alakodon bizonyára feltűnik 1-2 kiló is, amit pár hét ledolgozni.

2017. ápr. 2. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!