Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Van itt olyan aki nem számol...

Van itt olyan aki nem számol kalóriákat és attól függetlenül fogyott?

Figyelt kérdés
90 kg 26/N 161 cm vagyok.Egy hete kezdtem el minden nap szobabiciklizni 30-50 perceket.Nem szeretnék drasztikus diétába fogni.Amin változtattam:Teljes kiőrlésű-rozs-graham vagy chia magos kenyéret eszem,édességet sem vonom meg magamtól de próbálom ezeket az ételeket max 2-3 óráig elfogyasztani.Köretként szinte minden nap párolt zöldséget eszem illetve párolt bulgurt.Ha megkívánok tésztás ételt akkor azt is tk tésztából csinálom.A lényeg a lényeg,hogyha vmit megkívánnák akkor nem tiltom meg magamtól de azért próbálok odafigyelni a mennyiségre.Sztetek van értelme így?
2017. márc. 13. 09:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Persze úgy gondoltam, hogy ha valaki számol akkor kalóriadeficitben eszik direkt, hisz azért számolja.

Egyébként én is azt ajánlom, hogy próbáld ki, ártani nem fogsz vele magadnak.

2017. márc. 13. 17:45
 12/13 anonim ***** válasza:

Én sem számoltam soha kalóriát. Mindig belekezdtem, de két nap után mindig abba hagytam. Azt az időt, amit azzal töltöttem, hogy kiszámoljak grammra pontosan mindent a következő napi ételemnél, inkább azzal töltöttem, hogy sportoltam.

Amire odafigyelek viszont, hogy mindenből mértékkel. Néhány ételt kifejezetten kerülök, illetve mindig megnézem az adott terméken a tápanyag információkat, mennyi kalória, mekkora a szénhidrátban a cukor aránya, mik a főbb összetevői.

Pl főbűnöm, hogy szeretek reggel néha gabonapelyhet enni, de két termék közül mindig azt választom, amelyikben kevesebb a cukor és lehetőség szerint teljes kiőrlésű liszt az első összetevő, ami fel van tüntetve. És az ajánlott napi adagot betartom. Vagyis nem ész nélkül öntöm a tálba.

A kalóriaszámolás csak bizonyos esetekben hasznos és fontos.

Viszont azért érdemes kipróbálnod kezdetben, még ha nem is ahhoz ragaszkodsz, mert ad egy bizonyos képet az adagokról. A nagy átlagban fogyasztott ételeidnél nem árt, ha legalább szemre tudod, hogy nagyjából mennyi az annyi.

2017. márc. 13. 18:23
 13/13 A kérdező kommentje:
Az az igazság,hogy már egyszer kipróbáltam ezt a kalóriaszámítást.Minden egyes étkezésemnél lemértem grammra pontosan mi mennyi akkor a kaloriabázist használtam.Egy-két hét elteltével meguntam az egészet nekem nem jött be ez az egész számolgatásdi,de viszont annyit nyertem vele mint ahogy azt sokan írtátok hogy nagyjából tudom miből mennyit ehetek,milyen ételeknek nagy a kalóriatartalma stb.
2017. márc. 14. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!