Van itt olyan aki nem számol kalóriákat és attól függetlenül fogyott?
Persze úgy gondoltam, hogy ha valaki számol akkor kalóriadeficitben eszik direkt, hisz azért számolja.
Egyébként én is azt ajánlom, hogy próbáld ki, ártani nem fogsz vele magadnak.
Én sem számoltam soha kalóriát. Mindig belekezdtem, de két nap után mindig abba hagytam. Azt az időt, amit azzal töltöttem, hogy kiszámoljak grammra pontosan mindent a következő napi ételemnél, inkább azzal töltöttem, hogy sportoltam.
Amire odafigyelek viszont, hogy mindenből mértékkel. Néhány ételt kifejezetten kerülök, illetve mindig megnézem az adott terméken a tápanyag információkat, mennyi kalória, mekkora a szénhidrátban a cukor aránya, mik a főbb összetevői.
Pl főbűnöm, hogy szeretek reggel néha gabonapelyhet enni, de két termék közül mindig azt választom, amelyikben kevesebb a cukor és lehetőség szerint teljes kiőrlésű liszt az első összetevő, ami fel van tüntetve. És az ajánlott napi adagot betartom. Vagyis nem ész nélkül öntöm a tálba.
A kalóriaszámolás csak bizonyos esetekben hasznos és fontos.
Viszont azért érdemes kipróbálnod kezdetben, még ha nem is ahhoz ragaszkodsz, mert ad egy bizonyos képet az adagokról. A nagy átlagban fogyasztott ételeidnél nem árt, ha legalább szemre tudod, hogy nagyjából mennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!