Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szeintetek jó az életmódom?

Szeintetek jó az életmódom?

Figyelt kérdés

Nos,hetedikes vagyok és arra lennék kíváncsi hogy nektek mi a véleményetek az én életmódomról.

Először is 155cm vagyok 52 kg.

Mindig egy teljes kiőrlésű szelet kenyeret eszem reggelire kb. 6:20kor. Mindig mást rakok a kenyeremre pl. mézet,gyümölcs yoghurtot,uborkát stb. Reggel mindig kakaó is szerepel az étlapomon. (Nesquik) :)

Az iskolában egy banánt és egy szendvicset eszem.

Mert 3ig órám van,minden nap 14:45 vagy pont háromkor indulok haza. Kb. 15:45kor szoktam ebédelni. Mindig mást eszem ebédre,amit csinálnak. Uszonnára gyümölcsöt eszem banánt,almát vagy narancsot (télen)

És vagy vacsorázom vagy nem,ez attól függ hogy meddig maradok fent a tanulás végett.

Ha 10-11ig akkor vacsorázom,ha 9kor ágyba tudok bújni,akkor meg nem szoktam vacsorázni,mert szerintem elég sokat eszem egy nap és azokat a + kalóriákat nem akarom felszedni. De a legtöbbször 10:30ig szoktam fent lenni

Így telnek a napjaim. :)

Mit szóltok hozzá? Kell változtatni?

Köszönöm akinek volt türelme elolvasni és válaszol a kérdésemre! :D

2017. febr. 19. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Kizárólag szénhidrátokat soroltál, ami a legkevésbé fontos makrotápanyag, ezt tudod? Lehet a fő makrotápanyag, de a másik kettő esszenciális, muszáj enned őket. A zsírt könnyű bevinni, abból elég kevés is elég, de a te étrendednél a fehérje már bizonyára problémás.

Nyilván az ebédedben akad más is, de kétlem, hogy akkor az egyetlen alkalommal beviszed szinte az egész napra szükséges fehérjemennyiséget.

A Nesquik nem kakaó, inkább aromás cukor, minimális kakaótartalommal.

Reggel és este is ennék fehérjét s személy szerint nem variálnám, hogy egyik nap van vacsora, másik nap nincs. Néha meg lehet játszani, de úgy tudom, sokkal jobb, ha van rendszer.

2017. febr. 19. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia. Szerintem kiindulásnak jó, azonban az előtem szólóval egyetértek. A legtöbb itt szénhidrát. Fontos, hogy ebédre vagy vacsorára egyél húst a fehérje miatt, persze a tej is jó, de az nem fedezi a teljes szükségletet.

Szerintem nem baj, hogy néha nem vacsorázol, hiszen van, mikor szükséged van rá és van, amikor nem.

Ezen kívül észrevettem a sok gyümölcsöt, azonban a banánban rengeteg a cukor és a szénhidrát, szerintem napi maximum egy banánt egyél, azt is inkáb a suliban, hogy felpörgesse az agyad. Gyümölcyből ehetsz bármi mást, azonban figyelj a zöldségbevitelre is. Például reggelihez pár szelet paradicsom, uborka, paprika.

Szerintem a nesquick belefér, bár ha minden nap iszod, az olyan mintha naponta megennél plussz 2 evőkanál cukrot. Ez lehet rosszat tesz a vércukorszintednek és levertséghez, fáradékonysághoz vezethet

2017. febr. 21. 17:20
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igazából már probálgatok leszokni a nesquik ,,kakaóról''. Bár,szerintem a tej nagyon hizlal,hisz reggelire kb. 2 és fél decit szoktam be vinni vele és azt mondják hogy a tej fáradékonysághoz vezet...

Próbálok a teára rátérni inkább,azt mondják az jó,de elég sok mézzel szeretem inni szóval,drága mulatság.

De egy kamasznak kell ennyi szénhidrát én így tudom,vagy vigyek be kevesebbet?

Amúgy ebédre természetesen van hús is. Minden másnap vagy harmadnap azt eszem. (leginkább csirkelábat vagy disznót)

És szerintetek az elég mozgás,amit testnevelés órán csinálok? (elég sok a lecke és a tanulnivaló és közbe nehezen lehet sportolni. Sportolsz, közbe mondod fel magadnak a leckét xD )

2017. febr. 21. 19:22
 4/9 anonim ***** válasza:

A kalóriatöbblet hizlal, bár a tej sem tesz jót az inzulinválaszával, de attól még képtelenség hízni valamitől, ha nem eszel kalóriatöbbletben.

Ami a szénhidrátot illeti, elég nagy szabadságod van e téren. Nyugodtan alapozhatod rá az energiabeviteledet, persze a szükséges mennyiségű zsír és fehérje mellett.

Változó, ki milyen szinten szereti s tudja tartani. Túl fontos tápanyag, a szervezeted mindenképpen megoldja, hogy elég glükózhoz jussanak a sejtjeid, ha szinte nulla szénhidrátot eszel, akkor is. Csak nem biztos, hogy jól érzed magad, ha túl alacsony vagy túl magas. De a másik két makrotápanyaggal ellentétben nincs kötelező minimumérték, s a fehérjével ellentétben felső határ sincs, amennyiben elhasználod és jól érzed magad a bevitt mennyiséggel.

2017. febr. 21. 21:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia :) Én mindenképpen beiktatnék edzést/valamilyen mozgást délutánra, ha úgy gondolod nagyon nincs rá időd minimum hétvégén. Az, hogy nincs rá időd a tanulás miatt én megértem hogy így érzed, de ez csak egy kifogás. Én 11. osztályba járok, egy kéttannyelvű gimnáziumba (tehát idegen nyelven tanulok tantárgyakat). Ennek ellenére majdnem mindennap edzek itthon. Elmegyek futni vagy itthon tornázok. Ezelőtt én is a tanulásra fogtam, de ez cska egy kifogás úgy gondolom. Bármire van időd, amire szánsz. Napi fél óra nem nagy dolog. :)
2017. febr. 22. 17:42
 6/9 anonim válasza:
Te komolyan így megtervezel mindent, hogy mit tömsz a majomba? :) lehet én csinálom szarul, de soha nem foglalkoztam ilyennel, ettem amikor éhes voltam, azt ami a hűtőbe volt, vedeltem a tejet (nyers, forraratlan tej), mégse híztam el soha. Pont, hogy reggel kéne normálisan enned, mivel utánna még mozogsz, délbe főtt kaját, levest, hogy ne cseszd szét a gyomrod, főzelék sem árt. Délután már nem sok szénhidrátot, este meg beöntesz egy kefirt vagy joghurtot (nem a felcukrozott, gyümölcsutánzatos stb féleket), mellé korpás kiflit. Ezeket megtudod venni bárhol, nem kell tervezgetni, meg időbeosztást csinálni neki. Az ha koplalsz, vagy keveset eszel, ugyan úgy káros, mintha sokat. Lehet zabálni, csak nem mindegy, hogy mit, és nem mindegy, hogy mennyi az aktivitás mellé. Volt olyan időszak, mikor napi 4-5000 kalóriát vittem be, de napi 10-12 óra nehéz fizikai munka volt mellé.
2017. febr. 23. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Valószínűleg te egy nagyon nagyon szerencsés génállománnyal megáldott ember vagy. Annak, hogy te bármit ehettél, bármikor csak örülj. Vannak ilyen szerencsés emberek, mint te, mindig is voltak, és lesznek. De ott van a másik csoport is, akire te valószínűleg nem gondoltál, azt a tábort, amit én is erősítek sajnos. Nem, nem ehetek bármikor bármit, főleg nem úgy hogy bármit ami a hűtőben van. Ha így teszek, fizikai munka mellett is, elhízok. Nem zabálok, csak eszem amikor éhes vagyok, ahogy te. Jelenleg tökéletesen egészséges súlyom, amit csak szigorú, előre elgondolt, tudatos táplálkozással tudtam elérni és megtartani is. A kérdezőnek a kora miatt is diétáznia nem szabad, de azt a kijelentést túlzásnak tartom hogy lehet zabálni, csak nem mindegy hogy mit és mennyi az aktivitás mellé. Igen, zabálni egy jó génállományú embernek, mint neked lehet vagy a hivatásos sportolóknak. Az előtte lévő tanácsaid teljesen megállják a helyét. De ezt a zabálósat nem tudtam hova tenni. Nyílván egy 155 cm es hetedikes lánynak nem 4000 kcal a napi norma, ha nem mozog mellette rendszeresen, bár szerintem még így se lenne korrekt. Tudom, ezt magadra írtad, de nekem úgy jött le hogy azt sugallod hogy ehet annyit, ha csinál mellé fizikai munkát, amit ő nyílván iskola mellett nem tud, csak a napi fel-1 oras sport, amihhez a 4000 kcal azért egy magas szám :)

Én a 175 centimmel is súlytartáshoz napi 2000 kcalt eszek, és emellett minden nap sportolok, mozgok. Ha efelé mennék visszahíznám mint a pinty (igen, próbáltam és 2500al, elkezdtem hízogatni). Szóval vannak ilyen nyomi génállományú emberek is, mint én :)

2017. febr. 23. 18:30
 8/9 anonim válasza:

A zabálást arra írtam, hogyha kilövi a szénhidrátgazdag és cukorbomba dolgokat, akkor normális kajákból ehet nagyobb adagot. Ismerek olyan embert, aki 10 deka szalámihoz benyom egy fél kenyeret, holott enne hozzá zöldséget, és még egészséges is lenne. Nekem egy reggeli 3-5 tojás, 15-20 deka szalonna, meg hozzá 3-4 paradicsom 1-2 paprikával, van hogy a szalonnát kolbász váltja fel, vagy szalámi, sonka, sajt, fél liter tej, szóval alaposan bekajálok. Kenyeret szinte nem is eszek, nem is igazán szeretem, meg inkább zöldséges vagyok.

Nem tudom hogy jár suliba, de ha autó helyett gyalog megy, vagy kerékpárral, az is mozgás. 1-2 km-es távokat 15-25 perc alatt simán lelehet gyalogolni.

Természetesen tudom, hogy van aki mindemtől hízik, és nagyon oda kell figyelni, de a kérdező ezt nem emelte ki.

2017. febr. 23. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy kötekedtem, csak gondoltam legyenek pontosak a dolgok a kérdező számára is :)

Te aztán valóban nagyon szerencsés vagy! Nekem egy reggelim 2 tojás+barnakenyer+zoldsegek mennyisegbe ki is merul. Nem is tudom mi lenne velem ha hirtelen bevágnék ennyi mindent.

2017. febr. 23. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!