Diétánál mennyire fontos a kalóriát számolni?
Már teljesen össze vagyok zavarodva. Én egy nap kb 150 g szénhidrátot eszek (néha kevesebbet), kb 90-120 g fehérjét és úgy 40-50 g zsírt. De van olyan mikor ezt 2500 kalóriából fedezem, máskor meg 1500-ból. van aki azt mondja, hogy ne számoljuk a kalóriát, csak tisztán étkezzünk és fogyni fogunk, van aki azt mondja nyugodtan együnk meg egy pizzát, ha a kalóriánkba belefér.
Fogalmam sincs, hogy mi az igazság.
Akkor nem tudsz számolni vagy rossz adatokat használsz. Ha a fehérje, zsír és szénhidrát közel azonos, akkor a kalória is, ha nem iszol alkoholt (az a 4. anyag, ami kalóriát adhat). Mondjuk a bruttó-nettó szénhidrátnál vannak érdekes dolgok, én is láttam már ételt, ahol nem jöttek ki az adatok, nyilván hibásak (talán sosem tudom meg, mennyi hasznosuló szénhidrát van pl. a lencsében, a számolás nagyon hibádzik itt).
Ha tisztán étkezel, de túl sokat, nyilván nem fogysz s könnyen hízhatsz is.
Bármilyen étrend mellett lefogy az ember, ha kevés a kalória.
Az alapvető természeti törvényeket nem tudod megkerülni.
Nyilvan lelehet fogyni sima kaloriadeficittel viszont elettanilag nagyon nem mindegy hogy mit eszunk. Egeszsegugyileg es kozerzetbe is szamit hogy milyen minosegu etelt eszunk. Hosszutavon is sokkal egyszerubb ugy elni ha a vercukorszint nem ingadozik ossze vissza a egyszeru gyors ch-ktol. En ugy vettem eszre aki eszik gyakran pizzakat meg hasonlokat az kicsit sanyargatja magat mert inkabb kihagy 1-2 etkezest hogy megehessen egy jo nagy hamburgert. Es hat aki fogyni akar az gondolom nem csak a kinezet hanem egeszseg szempontjabol is fontos.
Szoval igen fogyashoz kell a deficit de ha lefogytal sokkal konnyebben tartod meg a sulyodat ha normalis kajakhoz vagy szokva. Mint ahogy itt irta egyik valaszolo tartja a sulyat regota hiaba eszi tul magat,ha olyan kajabol eszik ami normalis kaja. De ha ugy fogytal le hogy sok gyorskajat ettel csak keveset akkor a cel elerese utan nehezebben tudod tartani a suylodat mert mindig figyelnes kell a mennyisegekre. Mig a tiszta kajaknal ez nem olyan fontos. Eleve jobban laktatnak meg kesobb is leszel ehes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!