Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Napi 700 kalória kevés? 13/L

Napi 700 kalória kevés? 13/L

Figyelt kérdés
sosem néztem utána a fogyókúráknak most olvastam jobban a témába és látom hogy ez baromi kevésnek számít ez igaz beteg leszek? csak mert ha ennek a dupláját enném már hiznék pedig nincs betegségem. mi lehet velem??
2017. jan. 20. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Igen, az.

Ha 1400 kcaltól híznál s nem vagy egészen aprócska, akkor bizonyára belassult az anyagcseréd. Koplaláskor megteszi, logikus módon, ahogy az izombontás is fokozódik, ami megint csak csökkenti a kalóriaigényt.

Ha eddig ennyit ettél, a helyedben óvatosan növelném a kalóriát, neked "illene" legalább 2000 kcal körül enned súlytartáskor, nyilván a szám igencsak szór, testméret, aktivitás, anyagcsere függvényében, ez csak egy hozzávetőleges szám, némi aktivitást feltételezve.

2017. jan. 20. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha 1400 (de legyen csak 1200) kalóriával nem fogsz heti 0.5kg-t, akkor fordulj orvoshoz. ha ennél kevesebbet eszel, 100%, hogy legyengül a szervezeted, beteges leszel, mindenféle vitaminhiány alakul ki előbb-utóbb, leállsz a fejlődésben (hormonális, és fizikai értelemben) stb.

Inkább fogyj le lassan, és tartósan egy egészséges súlyra, mint hogy éhezéssel anorexiás súlyra fogyj, majd elkeseredésedben mértéktelen zabálásba kezdj.

2017. jan. 20. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Mióta eszed a 700 kalóriát? Mert ha régóta, akkor igen, előfordulhat, hogy egy ideig hízol az 1400-tól, mert tönretetted az anyagcserédet.

De még az 1400 is baromi kevés...

Igen, igaz, hogy beteg leszel. Ha hónapok óta csinálod, akkor már az vagy, akkor is, ha még nem érzed.

2017. jan. 20. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:
700kcal eléggé kevés főleg hogy fejlődő szervezetbe vagy.A fogyáshoz 70% ba az étrend 30% ba a mozgás ami számít.Az igaz ,hogy akkor fogyunk ha kevesebb kalóriát viszünk be mind amennyit elégetünk DE ha túl kevés az se jó mert lelassul az anyagcsere.Plusz ha elkezdesz utána normálisan kajálni hízni fogsz.Szerintem 1200kcal-t vigyél be legalább.Aztis NORMÁLIS KAJÁBÓL :) Remélem tudtam segíteni
2017. jan. 21. 03:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt értsd meg, hogy ez az egész nem sanyargatásról szól. Hanem arról, hogy a tested egészséges, erős és ellenálló legyen. Ehhez megfelelő mennyiségű jó minőségű ételre van szükséged. Ezekben gondolkodj alapvetően. Ami gyengíti a testedet az nem lehet jó. Ezért is kell nem túl gyors változásban gondolkodni. Arra kellene figyelned, hogy mi az amit beviszel. Ebben képezd magad, hogy milyen tápanyagból mennyire van szüksége a testednek. Fehérje, szénhidrát, zsír, rostok, ásványi elemek, vitaminok. Nem tudom valamit kihagytam e. Melyikből milyen mennyi.
2017. jan. 21. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Az egész nem arról szól, hogy rossz legyen a testednek, hanem, hogy jó :)
2017. jan. 21. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!