Mitől emelkedik a súlyom?
Sziasztok! 28 éves nő vagyok, decemberben kezdtem életmódváltásba, 94 kilóról indultam, sikerült múlt hétre elérnem, hogy 90 kiló alá kerüljek. Heti 4-5 napot edzek, intervall kardio es saját testsúlyos edzéseket is végzem, illetve nagyon tudatosan étkezem, ügyelve a kalória bevitelre és a makró tápanyagokra egyaránt. Úgy tűnt, jó úton haladok, büszke is voltam magamra, de miután sikerült 89,7 kg-ig eljutnom, napról napra elkezdett nőni a súlyom, és most újra 91 kilogramm vagyok. Tartottam az ètrendet, a mozgást, mindent, így ezt most nem igazán értem, és nehezen tudnom feldolgozni. Nem akarom feladni, de ez most jelentősen visszavetett a lelkesedesembol. Van erre valami reális magyarázat? Ez tényleges hízásnak tekinthető, vagy esetleges vízvisszatartásból eredő súlytöbblet? Ha így van, mit tehetek ellene? Hagyjam a fenébe, vagy változtassak valamin?
Nagyon szépen köszönöm, ha segítetek egy elkeseredett dagadéknak :D
Hát,hogy semmi előnye nincs azt azért nem mondanám.
Csak,hogy egyet mondjak, a rendszeres, napi többszöri (3-4 óránkénti) étkezés stabil vércukor-, és inzulinszint biztosít. Ennek fő oka, hogy a több étkezésre leosztott szénhidrátok kevésbé emelik meg a vércukor szintjét, kisebb inzulinválaszt okozva étkezésenként, vagyis egyenletesebbé válik a nap folyamán az inzulinszint.
Szerintem napi 5 étkezés simán tartható,nem csak egy komplett menü számít étkezésnek,ha pl. délelőtt csak egy almát eszel meg egy natúrjoghurtal vagy magvakkal az is egy étkezés. Felfoghatod a 3 fő étkezés közti kettőt akár "rágcsa" időnek is, én olyankor szoktam enni a saját készítésű sütiket. (persze ami beilleszthető az étrendembe)
Természetesen nem kötelező,ha nem esik jól akkor ne egyél,napi 3 étkezéssel is fogyni fogsz ha jól eszel.
"Csak,hogy egyet mondjak, a rendszeres, napi többszöri (3-4 óránkénti) étkezés stabil vércukor-, és inzulinszint biztosít."
Nyílván ezért van stabil vércukor szintjük a 20/4 időszakos bőjtölőknek... :D
Centizd magad
Nekem két hete nem mozdul lefelé a mérleg, néha egy két dekát fel is megy, aztán vissza, de centikben folyamatos a változás. Na meg a ruháimon is érzem.
Teljesen egyénfüggő, kinek, hányszori étkezés a jó; ez igaz az eloszlásra és időpontokra is. Szóval az a legegészségesebb, ha megtalálod a neked jót.
A sokszor kevesetnél többeknél tapasztalták, hogy csökkent a mozgékonyságuk, kevésbé sportoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!