14 éves lány vagyok kb 160 cm és kb 58 kg. ez elég soknak gondolom, ezért szeretnék fogyni. Mennyi kalóriát kell bevinnem a szervezetembe?
Nem olyan vészes, max. néhány kiló felesleg lehet rajtad, és még kamasz vagy, tehát jó eséllyel nősz is még.
Szerintem nagyon diétáznod nem kéne, bőven elég lenne, ha kiiktatsz minden fölösleges és egészségtelen ételt: cukros üdítő, kóla, csoki, chips, sütik stb. és ezeket kizárólag nagyon ritkán, alkalomszerűen eszed. Mellé pedig mozogsz valamit intenzíven. Ez a te korodban és adataiddal bőven elég, hogy jó alakod legyen.
Nem gyerekeknek való a kalóriaszámolás (embernek nem való, ha engem kérdezel, de egyes esetekben túl hasznos).
Mozogj, egyél rendesen, de nem túlzásba vive.
Amúgy fogalmam se lehet, mennyit kéne enned, 1500 kcal egy szimpatikus érték kis mozgás mellett, de tényleg nem ajánlom a számolgatást s ez csak egy szám, semmit nem tudunk rólad és sokkal fontosabb tényezők vannak, mint a kalória (bár a fogyásban ugyebár meghatározó, a mozgás mellett).
"Kislányok mit foglalkoznak ilyenekkel?"
Egy 14 éves kamaszlány teljesen természetesen foglalkozik azzal, milyen ő, hogyan lesz elfogadható, szerethető a kortársai számára. Ez az időszak erre való.
A kalóriaszámlálás azért lenne nehezen kivitelezhető neked, mert egy csomó mindent fogsz enni, amiben követhetetlen a kalóriamennyiség - menzás kaja, nagyi főztje stb.
Ha számolni akarnád, akkor gyakorlatilag csak magadnak készíthetnél főtt kaját, grammra kimért alapanyagokból. Nyilvánvaló, hogy 14 évesen ez nem fog menni.
Ezért javasoltam az első válaszban, hogy próbálj egyelőre csak finomhangolni az étrendeden, az egészséges, zöldség-hús-hal irányba és kihagyni belőle a "junk food"-ot. És mozogj persze, sokat!
És a kamaszkorban az is normális, hogy vannak "megnyúlós" időszakok, amikor a magasság nő, meg "hízós" időszakok, amikor a szélesség, tehát fejlődő szervezet vagy, ne fogyózz! (Ilyen súllyal legalábbis.)
Szia
Én nyáron ugyan ezekkel az adatokkal voltam megáldva. Nem kezdtem fogyózni csak elhagytam az egézségtelen kajákat és naponta sportoltam (futottam). Ezzel nyár végére sikerült lefogynom 50-51 kgra :)
Ha kérdésed van írj
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!