Éhező üzemmódból hogyan tudok visszatérni a normál üzemmódba úgy, hogy ne szaladjon fel rám 1 hónap alatt 10 kg?
1200 mellett nem gondolnék nagy anyagcserelassulásra, persze kinek mi a koplalás szint...
Mindenképpen óvatosan állj vissza s persze jó étrenddel.
Még a durva koplalás után sem hízik az ember, ha sosem eszik többletben, csak aki brutálisan belassítja az anyagcseréjét (a cikkek szerint ez nem jellemző, hogy előálljon, de egyeseknél mintha összejönne), annak nagyon keveset szabad csak ennie, hogy ne hízzon, elég necces.
De nálad nem volt annyira extrém a deficit.
Nagyon picit ehettél, hogy ilyen tömény ételekkel nem vittél be 1200 kcalt... Persze van, aki nem eszik sokat. Sokat nem kell változtatnod, csak egyél kicsit többet.
Naponta 1 (de volt hogy napi 2x is) van székletem.
Vacsorázni pedig nem vacsoráztam, ezt hozzá kell tenni. De egyáltalán nem is kívántam.
Az tökmindegy, hogy hányszor van székleted, nem az mutatja az anyagcsere sebességét.
Én sem vacsorázom, de 1200 kcal egyben is pici ránézésre, elég tömény ételekből... De ez nem számít, apró megjegyzés volt, no, neked úgyis van azért rizsed is, ami térfogatosabb.
Volt szó a 2000 kcalról az előző oldalon. Nos, neked kell kitapasztalnod, mennyivel tartasz súlyt. Ha nem mozogsz többet, nyilván kevesebbel, mint a fogyásod előtt. 55 kilóhoz némi (nem nagyon minimális, de nem annyira sok) mozgással OK lehet a 2000 kcal, de van, akinek ez már sok.
A szénhidrát a szervezet üzemanyaga, a fehérje az építő köve, az esszenciális zsírok a kenő anyag, a telített zsírok pedig tartalék üzemanyag...
Fehérjéből a who szerinti létminimum 0.6gramm * testtömeg naponta, egy átlag embernek 1gramm*testtömeg bőven elég...
Zsírból maximum 1gramm*testtömeget ajánlanék, de annak 1/3-a legyen telítetlen lehetőleg túlnyomó részben omega3...
Szénhidrátról pedig indulhatsz 3gramm*testtömegről, aztán hetente 1* ráállsz a mérlegre, és ha nő a súlyod, akkor csökkentesz a szénhidrát bevitelen, ha meg csökken, akkor növelsz...
Sehogy. 2000 kalóriával visszahízol, mielőtt kettőt pislognál. Nem hiszem el, hogy ezt nem tudtad előre, mégis megcsináltad... Miért? Azt hitted, te leszel a kivétel?
1200 kalória brutálisan kevés. Nem tudok mit mondani, csak hogy tanulj belőle, és legközelebb ésszel csináld.
Most őszintén: megérte úgy végigcsinálni, hogy semmi értelme nem volt, mert nem fogod tudni megtartani az eredményt? Nem lett volna jobb 1-1,5 év alatt, kevésbé éhezve, úgy, hogy utána nem hízol vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!