Ha kalóriaszámláláshoz lemérjük a gyümölcsöt (pl banán), akkor héjastól vagy már megpucolva kell lemérni?
Nem kamu, a fogyás alapja a kalóriadeficit, ha számolunk, ha nem. A legremekebb étrendek sem hatnak, ha nincs deficit, s van, akinek számolás nélkül sose lesz.
Mindent pucolva és nyersen mérünk, ez elég logikus is.
Ki írta, hogy mindegy, miből van a kalória? Nyilván nem, már csak az egészség miatt sem.
Nem véletlenül váltottam többször életmódot elég drasztikusan. Igaz, nekem a kalóriadeficit miatt kell nagyon speckón ennem, máshogy csak többletben megy. Szóval ezek még össze is függnek, de ha választanom kellene, inkább az egészség, mint a fogyás (bár ezek is összefüggnek). Sőt, az élvezetek is előbb vannak, azokat csak az egészség előzi meg, szerencsére ritkán van ütközés.
Az ember komplex rendszer, minden mindennel összefügg :P
Tehát héj nélkül, köszönöm :)
És ha pl zabkását csinálok, azt is még nyersen kell lemérni, ugye? Most kezdtem bele ebbe kicsit komolyabban, ez a rész még zavaros :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!