Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 500-600 kalóriás étrenddel...

500-600 kalóriás étrenddel hogy lehet jól lakni?

Figyelt kérdés
Akik ennyi kalóriás diétát csináltak, mit ettek, hogy nem érezték magukat éhesnek? Miből állt egy napi étrendetek?

2016. okt. 6. 21:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Már megint jött az, akit nem érdekel, hogy minden normális ember ugyanannyit eszik télen, mint nyáron és ugyanúgy tartja a súlyát...

Kb. semmi különbség nincs a nyári és a téli kalóriaigény között, hacsak nem a kinti hidegben dolgozik vagy alszik az ember, persze. Igazából felesleges is bizonygatnom, ezt tudjuk, nyáron is rendesen eszünk :) Ha leesne a kalóriaigény, akkor ezt figyelembe vennék szálkásításkor, fogyáskor, de erről sehol nincs szó, hiszen nincs ilyen.

800 kcal kemény koplalás egy normál embernél, évszaktól és aktivitástól függetlenül.

A 9. hozzászóló érdekes dolgokat írt, újfent rámutatva az emberek különbözőségére. Ha én véletlenül (nagyritkán még én is elfoglalt vagy nem éhes vagyok) kiéheztetem magam, akkor kamatostul meg kell ennem a kimaradtat, egy 2000 kcal-os vacsorától kopog a szemem... Ezért nagyon vigyázok, hogy akkor is ebédeljek, ha nem vagyok éhes.

Rövidebb távon azért megoldható a kevés kalóriában pompásan jóllakás is, ha az ember olyan. Én az inzulinszint megemelésére vagyok érzékeny, úgyhogy ha az ételeim szinte semennyire nem emelik meg azt (kemény feltétel, bár teljesíthető, csak nem egészséges hosszabb távon, a többségnek röviden sem), akkor nem igazán éhezem meg. Egy idő után attól még elgyengülnék és rosszul lennék, ez csak rövid táv.

Azt csodálom, hogy képesek mozogni, létezni a hosszútávú koplalók. Én kicsit alámegyek a szénhidrát nélkül 1500 kcalomnak 2 napig és kikészülök (ez se logikus, tudom, csak hisztis a szervezetem, utál deficitben lenni most már), ők pedig a szinte semmiből mozognak évekig. Csodálatos az emberi test, azt kell mondjam, hihetetlenül küzd, szinte lehetetlen dolgokat végez, nem érdemli meg, hogy így bánjunk vele.

2016. okt. 7. 16:38
 12/12 citromfűlevél válasza:
Nem.
2016. okt. 8. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!