Nem tudom mit kellene tennem. Ez normális?
valamint igen, ha nem bírsz mértéket tartani, akkor:
- kerüld az édességet, ne tarts otthon, kerüld az olyan helyeket ahol belefuthatsz (boltok azon sorait stb...)
- kerüld azt, hogy éhes legyél
- és váltsd ki őket egészséges alternatívákkal, lásd fenti listát
2-3 tábla csoki, az 1200 - 2000 kalória! az durva :)
én azon halandók közé tartozom, akik ha csokit látnak, addig eszik, ameddig van :) :)
szóval én nem tanácsolnám neked ezek után, hogy vegyél egy táblát, és egyél meg 1-1 kockát, mert nem tudom elhinni, hogy ilyet lehet csinálni :) az egész csoki egy nagy kocka!!! :)
szóval az édességfalás leküzdésére a legjobb módszer, ha
- egyáltalán nem veszel tábla csokit
- ha akarsz csokit, vegyél egy kis 25grammos sportszeletet, se többet... :)
- ha csokiéhséged van, akkor vegyél sajtot, aztán harapd, ahogy a csokit harapnád
- ha csokiéhséged van, igyál meg egy édesítős tejeskávét
- ha csokiéhséged van, szedjél magnéziumot!
(a fenti 3 dolog az alábbiakból következik: a csoki szerotonint termel. a sajt is. a csokiban van koffein és felpörget - a kávé is ugye. a csoki kiváló magnéziumforrás, de erre jó a magnéziumtabletta is)
ha úgy érzed, valami desszert (jutalom) kell, akkor lehet
- túrókrémet készíteni (túró, tejföl, édesítő)
- lehet kakaót inni (keserű kakaópor, édesítővel, tejjel)
- egészséges muffint sütni (pl. tökből, aszaltgyűmölcsből)
- lehet olajos magvakat enni
- pici adag light tejbegríz, fahéjjal
szóval valami diétás nasival pótolhatod, ha kirúgnál a hámból.
amúgy, mivel túl vagyok egy jó drasztikus kandida diétán, már rájöttem - a cukor egy drog, amiről le kell jönni. ha leküzdöd a vágyad az ilyen dolgok iránt, már nem is fog hiányozni. ez egy sárkány, amivel meg kell vívni :)
nem alapja a táplálkozásnak az édesség és a cukor, vagy a csoki. ha keményen kiiktatod egy időre, akkor eljön az az időszak, mikor már nem is fog kelleni.
addig marad a sajt, a tejeskávé és a magnéziumtabletta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!