Olivaolaj helyett más alternatíva?
Ebédre nagyon szeretek olivaolajos salátát enni, viszont nagyon sok már két ekban is a kalória és a zsír.
Mit használhatnék helyette salátaöntetként?
Rossz kérdés volt, hogy mennyi zsír megy.
A makróidat kellett volna megkérdeznem. Leírnád?
Ebbe én nem nyúlnék bele.
Ha ezt olajjal száraznak érzed, akkor marad a akkor tejföl és társai.
SAjnos nem jó zsírok.
Több alternatíva jut eszembe az előttem elhangzottakon kívül:
1: balzsamecet, vagy vörösbor-/rozéborecet, almaecet (elég markáns ízűek ezek is, de nem olyan durva, mint a sima ételevet)
2: reszelj a salátába uborkát, cukkinit, attól sokkal nedvesebbnek érzed
3: kesudiót/mandulát/egyéb magot áztass be fél napra, majd egy kis vízzel aprítógépben/turmixban pépesítsd, rakj bele egy kis citromot, fűszert.
Utóbbinak viszonylag nagyobb a kalóriatartalma, de egy kis maréknyi mag inkább jótékony hatású.
Kombinálhatod is, így elég változatos dresszinget tudsz készíteni.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!