Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 500 kalóriás diéta hátrányai?...

500 kalóriás diéta hátrányai? (hosszú és rövidtávú egyaránt)

Figyelt kérdés

Mai és holnapi biosz órára kéne,evészavarok (nekünk anorexia) téma részeként.Barátnőm mellette,én ellene "érvelünk".

Eddig ez van:

Először vizet és izmot veszít az illető -> de előbb-utóbb a zsír is elfogy róla

Gyenge lesz -> ha sportol hozzá akkor megtartja az izmot és nem lesz gyenge

Vitamin hiány -> szedhet multivitamint

Hajhullás/bőrhibák -> szépségvitamin

Tönkremennek a szervei -> (nem tudott barátnőm erre semmit)

Folyamatosan levert/fáradt/rosszkedvű lesz -> nem feltétlen

Vissza fog hízni ha újra rendesen eszik -> ha apránként tér vissza a normál étkezéshez akkor nem

Előbb utóbb akár bele is halhat -> (szintén nem tudta cáfolni)

Ezek jók (igazak)?Ha igen miért,mi rájuk a magyarázat?Van amit kihagytunk?

2016. máj. 30. 07:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

Kövezzetek meg,de nem fog belehalni senki abba,ha 500 kalórián él,én is éltem évekig hasonlóan minimális kalórián,persze soha nem mértem és számoltam,hogy ez most tényleg 500? változó volt volt,hogy szinte semmit nem ettem ,de volt olyan nap,hogy akár 1000 felett is ettem,mellette táncoltam,igaz,hogy nagyon vékonynak számítottam,de nem voltam soha az a tipikus anorexiás aki semmit nem vesz magához. Pl egy nap összesen annyit ettem,hogy 2 db puffasztott rizs, egy kinder bueno és nagyon max egy fél szelet pirítóst. Nem éreztem és nem is gondoltam arra,hogy én most koplalok,egyszerűen csak akkor ettem,ha éhes voltam. És meglepő,de valójában tényleg nem igényel a szervezetünk olyan sok kalóriát mint amit beletömünk. A rutin reggeli,tízórai ebéd stb stb, nem is vagy igazán éhes,de kell valamit rágni. Tudom,mert később elkapott a fitness láz és szót fogadtam ettem a sok fehérjét,rászoktam az evésre és tényleg megszokásból eszem,nem azért mert éhes vagyok.

Na de,kérdésre visszatérve szerintem nem fog bírni sportolni az illető rendesen,ha képes is rá,energikus az biztosan nem lesz. Az,hogy előbb utóbb belehalhat háát kétséges, úgy tudom a vékony emberek tovább élnek,sőt tudok is élő példát,egy néni aki kb csont és bőr,persze nem az az elfajzott ,de nagyon vékony, több rákot is túl élt már és az összes barátját,családtagját stb.

2016. máj. 30. 14:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Esetleg a genetikailag vékony emberek, de nem azok akik hullára koplalják magukat. Örülj neki hogy rákaptál a fitness lázra, ha rendesen csináltad biztos 1000x jobban nézel ki mint a soványra koplalt nőnemű egyedek. Azt azér kár kijelenteni, hogy nem igényel annyi kalóriát a szervezet, mint amennyit beletömünk, mert mások az emberek. Nem mindegy, hogy valaki irodai munkásként elkoplalgat párszáz kalórián, vagy ugyan ezt megpróbálja férfiként mondjuk favágóként vagy raktárosként. Bár érdekes, férfiaknak soha nem jut szinte eszébe pár száz kalóriás diétával lefogyni.
2016. máj. 30. 14:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Az elözö elöttinek: En is tök jol elvoltam 3 evig ugy, hogy reggelire ket szelet toast kenyeret es valamilyen vacsorat ettem. Szep vekony voltam, a mostani testulyomnal 3 kg-val kevesebb. Kaptam cserebe egy jo kis kezdödö intulinrezisztenciat, amit a mai napig nem sikerült 100%-ig rendbe hozni ( pedig meg teljesen ki sem alakult, az orvos szerint meg visszafordithato). Most mar lassan 3 eve dietazok/ sportolok es taplalekkiegeszitöket szedek, de meg mindig nem volt rendben az utolso vizsgalatnal. A terheleses vercukor meres nagyon vidam vizsgalat, ajanlom szeretettel. ( van persze rosszabb is, de mikor ket oran keresztül hanyingered van es szedülsz es mindezt ugy, hogy fel karodat odaadnad egy pohar vizert, de nem ihatsz, hat nagyon szuper..) Tovabba teherbeesesi problemaim is vannak. Ugyhogy lehet, hogy nem ma meg holnap kezdödik a baj, lehet nalad ki sem alakul mert szerencses vagy. De lehet, hogy igen.
2016. máj. 30. 14:34
 14/15 anonim ***** válasza:

# 11/13 Időpont ma 14:15

Ez hülyeség. Már ahhoz, hogy szinten tartsd a testhőmérsékletedet, működjenek a szerveid is kell legalább napi 1500 kcal még egy 50 kiló körüli embernek is.

2016. máj. 30. 15:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Én jelenleg 2 hete 700-800 kalóriát viszek be, napi szinten mozgok, de nyilván nem 2 órás edzésekre kell gondolni, hanem napi 20-30 percekre, aerobikozom. Nekem köszönöm, de van energiám, legalábbis eddig. Persze ezt a kalóriabevitelt nem évekre tervezem, hanem 2-3 hónapra, majd fokozatosan fogom emelni 1200 kalóriára kb, mellette pedig a sportra fogok nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy ne jöjjön vissza plusz kg. Nyilván, az a 300 kalória + amit én viszek be, pont egy étkezés, na meg nem mindegy, hogy milyen étellel viszed be ezt a mennyiséget. Mert meg lehet enni 2 tábla csokit 1 nap, és mellé semmit, és kb máris 800 kalóriabevitelnél van. Tehát szerintem az a nem mindegy, hogy mikor, mit, és mennyit eszik valaki.
2016. jún. 1. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!