500 kalóriás diéta hátrányai? (hosszú és rövidtávú egyaránt)
Mai és holnapi biosz órára kéne,evészavarok (nekünk anorexia) téma részeként.Barátnőm mellette,én ellene "érvelünk".
Eddig ez van:
Először vizet és izmot veszít az illető -> de előbb-utóbb a zsír is elfogy róla
Gyenge lesz -> ha sportol hozzá akkor megtartja az izmot és nem lesz gyenge
Vitamin hiány -> szedhet multivitamint
Hajhullás/bőrhibák -> szépségvitamin
Tönkremennek a szervei -> (nem tudott barátnőm erre semmit)
Folyamatosan levert/fáradt/rosszkedvű lesz -> nem feltétlen
Vissza fog hízni ha újra rendesen eszik -> ha apránként tér vissza a normál étkezéshez akkor nem
Előbb utóbb akár bele is halhat -> (szintén nem tudta cáfolni)
Ezek jók (igazak)?Ha igen miért,mi rájuk a magyarázat?Van amit kihagytunk?
Gyenge lesz, ha sportol hozzá még több izmot veszít, még gyengébb lesz
hajhullás,bőrhibák: nincs az a vitamin, ami hosszútávon ezt kivédi
tönkremennek a szervei: főleg a gyomor és bélrendszer, hosszútávon le fog állni a működése, ezért van az, hogy aki sokáig nem eszik szinte semmit, utána már hiába enne, a gyomra nem dolgozza fel a táplálékot, szóval vagy gépekkel etetik vagy meghal
folyamatosan levert és fáradt biztos lesz, hiszen alacsonyan lesz a vércukra a táplálék hiánytól, rosszkedvű nem biztos, mert örül majd h a mérleg kevesebbet mutat és ez motivációt ad neki
mindenképp vissza fog hízni, azt az emberek 99,9%-a nem bírja ki h apránként tér vissza, ha egyszer "megízleli" újra az ember a kaját, a szervezete annyia kívánni fogja, h szó szerint zabálni fog.
Nekem meg az jutott eszembe, hogy rengeteg betegség alakulhat ki, föleg mar az anorexia követlezteben: inzulinrezisztencia, mellekveseproblemak, szorulas, csontok elvekonyodasa, fazekonysag, alacsony vernyomas, depresszio, illetve testképzavar és a fogyástól való függés ( mivel ezt érzi egyetlen pozitivumnak az életében).
Mikorra kell az elöadas?
én anorexiás vagyok, éveken át ettem 2-800 kcalt naponta. 800 alatt nem volt semmi erőm sportolni, amikor próbáltam, akkor annyira elkezdett verni a szívem, hogy majdnem szívrohamot kaptam. többször el is ájultam. 800-1000 kacal mellett már volt erőm napi fél-1 órát sportolni.
ha már anorexia, és nem csak egy hülye diéta, akkor beleírnám, hogy egész nap csak a kajára gondolsz, tönkremennek a kapcsolataid mindenkivel, mert mindenkit ellöksz magadtól. mindenki aggódik érted, és próbál etetni, de nem megy nekik és csak mérgesek lesznek rád, te meg rájuk. amikor beszélgetsz valakivel, elfelejted, hogy mit akartál mondani, akár mondat közepén. arra sincs erős, hogy arra koncentrálj, hogy mit mondanak neked. ha akár csak fél kilót hízol, annyira kiakadsz, hogy megpróbálod megölni magad.
tuti, hogy mindig fáradt és rosszkedvű vagy, depressziós is akár. ha egy napra is felhagysz a "diétával", azonnal hízol egy csomó, még akkor is ha aznap csak 1-200 kcallal emelted a napi megengedett adagod. ja és ki ne felejtsük, hogy az anorexiások 75%-a belehal a betegségbe.
semmi pozitív oldala nincs az anorexiának, és már csak annak a feltételezése is sértő anorexiásként.
Ahogy már az első is írta, a sport csak ront az izmokn esetében, még inkább elmélyül az extrém kalóriadeficit és a fehérjehiány, ami nem jó az izmoknak.
Már az elején veszt zsírt az ember, elvégre energia kell a testnek s nem idióta, hogy az izmot bontsa el, azzal elég hamar eljönne a halál egy nem izmos embernél, míg sok hájból sokkal tovább el lehet lenni s szinte az egésze elbontható, izmoknál pedig azért valamennyi nagyon szükséges az élethez. Megy az izom- és zsírbontás párhuzamosan (várhatóan az utóbbi sokkal gyorsabban, de az arány sok tényezőtől függ). A vízvesztés igaz, de ez nem probléma, egészséges szénhidrátszegény étrenden is ez van, még kalóriadeficit sem kell hozzá.
A sportolással kapcsolatban vétett hibát kivéve a többi OKnak tűnik (bár nem tudom, mi a szépségvitamin), a halálra pedig tényleg nem lehet mit mondani (max. azt, hogy ha elég hamar abbahagyjuk, akkor nem emiatt jön el, ugyanez a szervek károsodására, a test sokáig bírja, hosszú idő van arra, hogy meggondoljuk, tényleg ilyen durva és lassú öngyilkosságra vágyunk-e), tény, hogy ha az ember elég sokáig csinálja, akkor az fog történni, nincs nagy esélye annak, hogy hirtelen átmenne fényevőbe az ember. Még az önmumifikálásnak is komoly feltételei vannak, így azt sem tudom előnynek hozni, bár az érdekesség kedvéért biztos megemlíteném, szeretem a múmiákat, ha igazi múmiák, mert a múmiának látszó anorexiások (kell hozzá genetika, a többség hamarabb belehal) inkább összezavarnak s kicsit elszomorítanak. Nekem is furcsa, hogy mellette kell érvelni. Maximum rövidtávú 500 kcal mellett tudnék, pár napot jól bír egy egészséges ember. De a módszeres éheztetés az minden normálisan gondolkodó ember számára riasztó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!