Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan tudom, hogy miben...

Hogyan tudom, hogy miben mennyi kalória van?

Figyelt kérdés

pl. egy kávéskanál zabpehelyben? és ha megfőzőm vízben?

van valami oldal, ahol levan ez így írva a kaloriabazis.hu-n kívül?

2016. ápr. 24. 18:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Rengeteg oldal van. Eleve ha beírsz guglin ételeket, máris kiad egy csomó infót. Ha a nettó szénhidrát érdekel, na ahhoz már speckóbb hely kell, a kalóriabázis nem jó (én a fatsecret.com-ot és a nutritiondata.com-ot szoktam használni, ha tápanyagtartalom érdekel).

Ha megfőzöd, ugyanannyi kalória, mintha nem főzöd meg. Egy mérleg pedig nem drága, de sok helyen le van írva, hogy egy kanál valami mennyi, csak éppen bizonyos ételeknél ez nem mondható meg, mert nagyon változó (pl. a dió összetapadva sokkal kisebb térfogatú, mint szárazabban). Ha kalóriát számolsz, kell a mérleg.

2016. ápr. 24. 18:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Úgy hogy leméred grammra, egy kávéskanál, egy marok, egy fitymatölteléknyi stb, ezek nem mértékegységek.
2016. ápr. 24. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!