Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi folyadékot szabad inni...

Mennyi folyadékot szabad inni fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés

Tudtommal minél több folyadékot kell inni, én mégse merek. Mióta elkezdtem fogyózni (január), azóta minimális folyadékot fogyasztok, ami kimerül körülbelül fél literben.

Az a kényszerképzetem van, hogy ha folyadékot viszek be, akkor hízni fogok. Tudom, hogy biológiailag kiürül a szervezetemből, de mindig attól tartok, hogy valamiért mégis bennem marad és a súlyom megnő. Tudom, hogy beteges :D

Például imádom a tejet, napi 1-1.5l-t is megittam a fogyókúra előtt. Tejből mennyit szabad fogyasztani? Illetve teából (csak édesítőszerrel ízesítve)?

2016. ápr. 6. 22:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, persze, hogy többet mutatott a mérleg, mert eddig ki voltál száradva. Vagy eldöntöd, hogy hosszú távra tervezel, vagy téphetjük itt a szánkat, nem fog használni.
2016. ápr. 7. 18:31
 22/25 anonim ***** válasza:

Fogd már fel, hogy ha ilyen hektikusan iszol meg nem, a szervezeted totál összekavarodik. Annyit érzékel, hogy kib.szottul rendszertelenül jut vízhez. Mit csinál? "Jujj, jött egy kis víz, megtartom, hátha szomjan halok 2 nap alatt, mert ez a kretén fejem nem iszik többet".

EZ TÖRTÉNIK.

Ezért ingadozik a súlyod. Amúgy heti egynél gyakrabban mérlegre állni végtelenül fölösleges. Akkor is minden esetben reggel, pisilés és kakilás után, ruhátlanul. 4-5 hét alatt már megítélhető a tendencia. Ja és még valami: amikor menstruálsz, kiccsillag, előtte nehezebb leszel pár kilóval. Ez sem zsír, ilyenkor a hormonális változások miatt nagyobb a vízvisszatartás. Erre sem megoldás, ha nem iszol, ellenkezőleg, minél rendszeresebben kell ellátni magad.

A vicces, hogy annak ellenére, hogy napi kétszer mérlegre állsz, gőzöd sincs a valódi súlyodról, lévén, hogy vagy a kiszáradás szélén állsz, vagy fel vagy tankolna durranásig.

Tejből amúgy az az ajánlás, hogy napi fél liter vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék. (Nyilván sajtból kevesebb, hiszen az "sűrítmény".)

2016. ápr. 7. 18:47
 23/25 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok :)

Igazából muszáj mindden reggel mérnem magam, mert gyógyíthatatlan beteg vagyok és most egy kísérleti kezelést fognak elkezdeni rajtam. Ehhez naponta kell mérni a súlyomat, a vérnyomásomat pedig napi háromszor. Gondolom a dózis miatt, igazából hétfőn tudok meg pontosabbat.

Az, hogy este is mérlegre állok...na az már viszont a saját hülye kíváncsiságom. Viszont igazatok van. Nyáron már kerültem dehidratációval kórházba és ezek szerint nem tanultam belőle. Ezentúl normálisan fogok folyadékot fogyasztani. Van elég bajom így is, nem kell, hogy magamat sanyargassam.

Ha citromos vizet iszom, az is jó? Ebben a meleg időben inkább azt kívánom, mint a sima vizet.

2016. ápr. 7. 18:56
 24/25 anonim ***** válasza:

Ja. Ha gyógyszeres kezelést fogsz kapni, akkor főleg normalizálni kéne a vízfogyasztásod (elvben a citromos víz ugyanolyan jó, csak ne legyen túl sűrű, mert éghet a gyomrod tőle), különben a veséd nemigen fog örülni az érkező gyógyszereknek.

De tényleg tök mindegy, hogy mit mondunk, ha neked egy kórházba kerülés se használt.

2016. ápr. 7. 18:59
 25/25 anonim ***** válasza:
50%
Örülök a döntésednek! Aztán legyél most kitartó, és remélem, hogy a kísérletből is csupa jó dolog fog kijönni :-)
2016. ápr. 15. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!