Mennyire hasznos étel?
Ma ebédre Zalacoban vásárolt magos kiflit kettévágtam és tettem bele Karaván nagy lyukú sajtot és kb. 6 szelet uborkát. Ez mennyire egészséges/kalóriaszegény?
És tudom, hogy ebédre nem megfelelő, de sajnos gyorsan ennyire volt időm!
Én pl. a tojásra és a zöldségre mondom, hogy jó, de ugye ez a te étrended, neked kell eldöntened, mi felel meg számodra, mert pár csoport tuti bele fog kötni bármibe. A zöldségek a legbiztonságosabbak, de tuti van, aki szerint előnytelen és ő sosem eszi és elvan.
Ami miatt nekem nem lenne jó étel:
- nem én csináltam, hanem bolti
- glutén
- szénhidrátbomba (ez nem baj, csak nekem s még sokaknak. a szénhidrát megfelelő lehet energiaforrásnak, csak én inkább használnék rizst vagy kölest, de ez egyéni döntés)
A sajt okés (persze, bele lehet kötni, hogy nem házi meg amúgyis, de én nem vagyok az a fajta. fehérje, zsír, kálcium, ésatöbbi, egész jó étel), az uborka jó, csak szinte semmi nincs benne egy kis vízen kívül, nagyon tápanyagszegény.
Az egész napod számít. Az ebédedből hiányzik ez-az, nehéz is egyszerre mindent bevinni, de ez nem gond, ha az étkezésed egésze kellően tápanyagdús.
Nagyságrendekkel jobban csinálod így, mint sokan, s ha az ennél ideálisabb táplálkozás stresszel, akkor lehet, hogy összességében egészségtelenebb az. Nem jó túlságosan rápörögni a táplálkozásra, de azért nem árt odafigyelni, hisz igen fontos egészségünk, közérzetünk miatt. De ez egy hosszú folyamat. Nincs szó arról, hogy ha a többségnek nem felelsz meg, akkor hirtelen beteg leszel, van azért idő alakulni, saját tempóban. A fentiben még látható is igyekezet, én sokkal rosszabbul ettem ifjan suliban (a büfé islert és kakaót kínált. borzongató, de akkor azt ettük tízóraira, meg parízeres zsömlét).
Ó, akkor lejött az elején levő pontok ellenére a véleményem, szuper :) Igen, ezért sem értem azokat, akik már egészen jó étrendekre is beszólnak, amik mögött tudás, igyekezet meg minden van... Néha nem értem, mi a bajuk. Én drasztikus életmódváltások után vagyok, alapból alig eszek meg valamit, de még így is van, hogy nem tudok valami belekötni, ha akarok is (bár nem akarok, ha nincs valami egyértelmű hiba. nem kell másnak úgy enni, mint ami szerintem _nekem_ a legjobb). De másoknak lazán megy. Miért nem zabkása a reggeli, miért délelőtt van túró s nem este, egy kiwi uzsonnára, pedig már elmúlt 12:00, ebből zsír lesz, még deficitben is, hisz mi más lenne. Ilyeneket szoktam látni.
Ez a gyk, nem csupa hozzáértő ember van itt, nem mintha a szakértők ne tudnának butaságokat mondani, főleg, ha valakinek az étkezése nincs összhangban az aktuális trendekkel. Jobb, ha az ember elég önfjű és önálló ahhoz, hogy magabiztosan meghozza a saját döntéseit (persze mások információi segíthetnek, de csak mert törvényszerűen beszól egy csomó ember, nem kell elbizonytalanodni).
17 éves vagyok, 176cm és jelenleg 56kg.
Semmi allergia vagy egyéb ilyen dolog. Csak simán nagyon válogatós vagyok. Főzelékek egyáltalán nem, zöldségek közül is kevés. És így sajnos nagyon egészségtelen vagyok. Látszik a bőrömön is. Hidegben olyan liláskék lesz, hogy ijesztő, melegben tűzvörös, na meg persze fáradékony is vagyok. Konkrétan palacsinta, pizza, melegszendvics, és a többi semmitmondó étel. Tudom, hogy ez így nem jó, de sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!