Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A leves hasznos étel?

A leves hasznos étel?

Figyelt kérdés
Mármint van értelme enni? Mondjuk egy zöldségleves. Elvileg, ugy-e főtt zöldségből áll, de mivel a zöldség főtt így nem sok a hasznos tápanyag benne? TI mit gondoltok?
2013. máj. 12. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól, hogy főtt, még tele van hasznos tápanyaggal...
2013. máj. 12. 12:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor miért van az, hogy mindenki a párolást javasolja, mert főzéstől "távoznak a hasznos cuccok belőle?"
2013. máj. 12. 12:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert hülyék, most nem úgy kell elképzelni, hogy megfőződ, aztán semmit se lesz belőle. Attól még maradnak benne hasznos anyagok, csak nem a 100%-a, Ennyi erővel akkor semmit se lenne hasznos...
2013. máj. 12. 12:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Ookkkéé , köszönöm. :)
2013. máj. 12. 12:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi voltam mindig, de amúgy szerintem tápértéke szinte nulla, mert ez nem igaz, hogy pl. csomó idős mondja, hogy dehogynem jó az,csak kifől belőle, tehát a levében van a vitamin.

Ez hülyeség, a vitaminnak bonyolult kémiai szerkezete van,ami attól hatásos, mert ép a szerkezete. Ha most hő hatására roncsolódik, az már károsodott és alig ér valamit.

Tekintve a mai zöldségeinket, amúgy is alacsony már a vitamin tartalmuk.

Szóval ilyen szempontból nem sokat ér szerintem egy leves.

Egy kis helyet kitölt, és talán kevesebbet eszünk a másodikból,ami hizlalóbb.

Emiatt talán vékonyabbak maradunk. Talán.

De amúgy sajnos nem tudom, hogy mi a célja levesnek, ezt talán egy dietetikus tudná megmondani. Vagy egy védőnő.

Ráadásul általában sózzuk, borsozzuk őket, bele a fehér lisztes tészta, rántás habarás...

Összességében a nyers zöldség jobb.

2013. máj. 12. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!