A leves hasznos étel?
Erre én is kíváncsi voltam mindig, de amúgy szerintem tápértéke szinte nulla, mert ez nem igaz, hogy pl. csomó idős mondja, hogy dehogynem jó az,csak kifől belőle, tehát a levében van a vitamin.
Ez hülyeség, a vitaminnak bonyolult kémiai szerkezete van,ami attól hatásos, mert ép a szerkezete. Ha most hő hatására roncsolódik, az már károsodott és alig ér valamit.
Tekintve a mai zöldségeinket, amúgy is alacsony már a vitamin tartalmuk.
Szóval ilyen szempontból nem sokat ér szerintem egy leves.
Egy kis helyet kitölt, és talán kevesebbet eszünk a másodikból,ami hizlalóbb.
Emiatt talán vékonyabbak maradunk. Talán.
De amúgy sajnos nem tudom, hogy mi a célja levesnek, ezt talán egy dietetikus tudná megmondani. Vagy egy védőnő.
Ráadásul általában sózzuk, borsozzuk őket, bele a fehér lisztes tészta, rántás habarás...
Összességében a nyers zöldség jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!