Van itt olyan, aki csak "élő" ételeket fogyaszt? Milyen egy napi étkezése? Nem hiányzik a forró étel, leves?
Sok mindent szoktak mondani, ami közül némelyik igaz, némelyik nem... De nem mindenki szokott beteg lenni s megszokni is rengeteg mindent meg lehet...
Sokat olvastam nyersvegán blogokat, nekem sem teljesen világos, hogyan tudnak ellenni vele, de hogy jó irányban változtatta meg az étkezésemet a találkozás, az tuti.
Ha forrót nem is, némelyek meleg ételt esznek néha. 40 fokosat, de az már elég kellemesen meleg :)
Egy fontos érv, hogy sok ételnek rosszat tesz a hőkezelés. A gyümölcsök hőkezelését a paleo sem szereti, biztos van rá valami oka. Én az íz és a C-vitamin miatt s valahogy ösztönösen nem szeretem nem nyersen enni a gyümölcsöt. S a legtöbb étkezésem tartalmaz nyers zöldséget. Frissítőek, üdék, teljesen mások, mint főve. Én megfőzöm némely zöldséget, de pl. az uborka, karfiol, zsenge cukkini és zöldborsó oly remek nyersen... Ami ehető nyersen, azt minek megfőzni? Legfeljebb csak ha úgy sokkal finomabb lesz... Vagy sokkal egyszerűbb (az aszalás olykor macerás).
Hátha ez is jelent némi részleges választ :)
Hát egy időben folyamatosan susit zabáltam, és semmi bajom nem volt.
De mióta válság van, azóta én sem eszek susit. :(
OFF
Utolsó az sushi vagy szusi :D
a susit úgy kell kiejteni, hogy szuszi :D
Nem tudom ki pontozott le, de attól az még nem lesz susi :)
Bocsi kérdező az offért.
"...Attól hogy nem fözik meg még nem lesz élő..."
Azért nevezik az ilyen ételeket "élőnek", és azért nem főznek semmit agyon, mert 40Cfok feletti hőkezelésnél már sérülnek az enzimek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!