Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miert hizok ha tobb kaloriat...

Miert hizok ha tobb kaloriat egetek el mint amennyit beviszek? (Tobbi lent)

Figyelt kérdés
15 eves vagyok 55-56 kilo. Es 160-157 cm kozott vagyok. Harom hete figyelek jobban arra hogy mennyit eszek. Szeretnek leadni par kilot, de mindig kisert egy bizonyos visszatero negativ dolog. Tavaly es most is mikor elkezdtem edzeni/kevesebbett enni az elso ket-ket es fel hetben -2 kilo, aztan ugyanannyit eszek de tobbet edzek es 1 kilo visszajon. Ketlem hogy ez azert van mert egy het alatt egy kilo izom jonne letre:) es mindig ez van. -2 aztan +1 es nem tudok lentebb menni aztan. Napi 1000-1300 kaloriat eszek es kb egy heten 5-6x szobabiciklizek 40-50 percet+ 30 perc ilyen tornazas vagy nemtudom mi.:) nincs rendszeresitve hogy mikor melyik , van hogy mindketto egy nap vagy egyik se de a lenyeg hogy nem csak ulok es nem csinalok semmit. Az etrendem nem tul dietas, eszek csokit, sutit ha megkivanom, de azt is beleszamolom a napi keretembe es igy sem eszek tobbet 1300-1400 kalorianal soha. A kaloriabazis szerint a bevitt adatok alapjan heti 1-0,70 kilot kene fogynom. Haaat azert ez nem volt teljesen sose igy de legalabb fogytam. Most is ezt az eredmenyt adja ki de megis visszajott egy kilo es tenyleg fogalmam sincs miert. Nem erzem ugy hogy koplalok, sot, ugyhogy ez a "raktarozas" dolog sem helyen valo. Nagyon szeretnek mar vegre leadni 5-6 kilot meg de nagyon el vagyok mar keseredve, hogy mindig igy jarok :( valaki esetleg tudja vagy sejti hogy miert lehet ez, hogy -2 aztan +1 es nincs tovabb?:( vagy valami tipp, hogy hogyan tudnam ujra fellenditeni a fogyasom?:( nagyon megkoszonnem!

2016. márc. 9. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szar az edzes keves a kaja az is szar ami van
2016. márc. 9. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem szabadna az a kis sütike, csokika... Ez így sz*r.
2016. márc. 9. 20:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem is egy veres dieta a celom :D de igen, mar probalom kizarni az ilyesmiket, es egeszseges dolgokat enni :)
2016. márc. 9. 21:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha hízol, akkor nem égetsz el több kalóriát, sőt.

Két dolog van itt. Az egyik a súlyváltozás. Plusz egy kiló nem feltétlenül hízás, lehet pl. víz is.

A másik az, hogy fogalmad sem lehet, hogy mennyi kalóriát égetsz. Jó, hosszútávon kitapasztalhatod (bár ez változó, így valamit máshogy csinálsz s máris nem igaz), de kiszámolni nem lehet. A kalóriabázis szerint híznom kellett volna, amikor fogytam :D Nálam fordított irányban téved, mint egyeseknél.

Az lehet, sőt szerintem roppant valószínű, hogy a kevesebb evés miatt kevesebb a salakanyag és a víz, ezért fogysz olyan sokat az elején. Normálisabb evéssel persze, hogy visszajön, hisz ez nem fogyás volt...

3 hét még kevés, ha kitartasz, akkor bizonyára fogyni fogsz (nem hiszem, hogy annyira iszonyú lassú lenne az anyagcseréd, hogy ennyivel edzés mellett ne fogynál).

2016. márc. 9. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A süti és csoki nem képes csodákra, a kalóriadeficit az kalóriadeficit. Be tud kavarni egyeseknél a szénhidrát, akkor ezt érdemes hanyagolni, de a deficitet alaposan elrontani azért mégse tudja.

Én jóféle csokit és sütit ajánlok. Én azóta fogyok újra, hogy piskótát eszem majd' minden étkezésre s nem töményebb, bár ugyanúgy extrém szénhidrátszegény sütit...

2016. márc. 9. 22:35
 6/7 A kérdező kommentje:
mostmár törekedni fogok az édességek elhanyagolására. Soha életemben nem ettem túlzottan sokat belőlük, sőt egy időben a csokit utáltam is. Az viszot teljes képtelenség, hogy több kalóriát vigyek be, mint amennyit elégetek, ebben biztos vagyok.:) Na, köszönöm a válaszokat, mindegyikőtök rúgott egyet az akaraterőmön, nem fogom feladni, köszönöm!:)
2016. márc. 9. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pl elég erősen be tud kavarni a ch .

Sokkal lassabban és nehézkesen fogyok,ha sok cht eszek,mintha sok zsírt és kevés ch-t . A deficit pedig ugyanannyi.

Értem én,hogy a deficit számít,de valahol nem gondolom,hogy teljesen mindegy miből viszed be,ugyanis én a saját bőrömon érzem ,hogy sokkal nehezebb bizonyos kaják mellett fogyni ,hiába fér bele a kalória keretbe adott esetben ..

A süti,csoki ,az pont ez a kategória nálam.

Ez az egyik fele,bár nem írod milyen gyakran és mennyire "csalsz" . A másik,hogy 3 hét nagyon kevés.. tovább kell csinálni . Nem mindnekiről száguldoznak ám le a kilók az elején sem,nekem lenne még vagy 10 kiló amiből fogyhatnék,vagy 15 is.. most mégis 5 hét alatt ment le 3 kiló.

2016. márc. 10. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!