Tudnátok javasolni zsírégető étrendet?
Miután az édesség (cukor) alakul zsírrá, ezért edzés előtt 1-2 órával tudd le ezeket, és este már semmiképp ne egyél semmi cukrot.
Amúgy, a helyedben kiváltanám az édességet csokis protein turmix-szal ami édes viszont fehérje, tehát sportoláshoz ideális, izmot építeni.
És minél több izmod van, annál több kalória ég el és annál több cukrot, glikogént tudsz tárolni.
Sport nélkül is lehet zsírt leadni, jó étrenddel viszont több dolog miatt nem tartom személy szerint én jó ötletnek: valószínüleg több izom megy le, mint sporttal hiába jó fehérjedús az étrend, lassab a fogyás, és hát mondjuk nem mindegy hogy ehetsz 1500 kcal-t vagy mozogsz 1-1.5 órát és ehetsz 2000-t.
Én elhagynám az édességet kérdező, ha fogyni akarsz, és majd ha lefogytál és szinten tartassz, akkor egyél, persze akkor se sokat, mert visszahízol és mi értelme volt. :D Amit én ajánlanék: vegyél fehérjepor-t. A scitec-es fehérjék nagyon édesek és sok ízbe lehet venni. Tudom túlárazott, lehet venni olcsóbban is, én pl MHN whey pro-t használok. Viszont ez nem olyan édes, és gondolom te az édes ízre vagy nagyon rákattanva.
A kalóriadeficit éget zsírt, nem annyira az étrend, bár a szénhidrát, főleg a gyors szénhidrát mérséklése jó ötlet (extrém kevés ch esetén pedig több zsírnak kell égnie, mert más nem tud, de ez a fogyás szempontjából mindegy, az pedig deficit kérdése).
Nem tudom, mennyire fontos neked az édesség, több utat tudok javasolni.
1. Ne egyél édességet. Csak mert szeretsz valamit, nem muszáj enned. Én is szeretem a jóféle tarját, a marlenkát és a sült krumplit, mégsem eszem egyiket sem s még csak nem is érzem, hogy kimaradnék valamiből. (Viszont az édességeket nem adnám.)
2. Ritkán s kevés édességet egyél, kicsi az esély, hogy bekavarjon (főleg akkor tenné, ha emiatt nem bírnád tartani a diétádat s édességzabáló sessionök jönnének be. bár olyan sokféle az ember, biztos van, akinek más miatt kavar be az édesség. de általában egy kevéssel semmi gond).
3. Egyél édességet, de jó alapanyagokból, nem szénhidrátdúsat (vagy jóféle szénhidrátban gazdagot, nem cukrosat), akár nem is merőben édeset... Nekem fontos az édesség, de a szirupos töménység nem. A kevésbé édes édességekkel kicsit le is lehet szokni a nagyon édes ízekről...
Mindenki döntse el, hogy a fentiekből mi és hogyan fér be neki. Kinek egy kocka tömény étcsoki jó, kinek egy nagy adag házi készítésű torta ebédre (a párom szülinapján volt nekem ilyen, eprekkel kirakott vaníliakrémes piskóta volt az ebédem, a kalóriakeretem nagy részét elvitte s teljesen jól befért a diétámba), s vannak elszántak, akik zsír- és szénhidrátszegény édességeket gyártanak fehérjeporból... Kinek mi fekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!