Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyashoz elég 1300 kalória?

Fogyashoz elég 1300 kalória?

Figyelt kérdés
Azt számoltam a neten, hogy 1800 kalória kell nekem a sulytartashoz, szóval gondoltam, hogy akkor lecsökkentem 1300-ra. Ez már koplalasnak számít?
2016. febr. 22. 08:09
 1/5 Szabi.L ***** válasza:

Attól függ kinek. Nekem biztos annak számítana, de ha valaki 150cm és 45kg, akkor nem biztos. Írd le az alap adatokat és akkor lehet mondani egy kb. értéket

De azt ugye tudod, hogy az egészséges fogyáshoz nem elég csak a kalóriát számolni?

2016. febr. 22. 09:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez messze nem koplalás. Sokszor az is elég, ha a magasabb kalóriatartalmú ételeket felcseréki az ember alacsonyabb kalóriatartalmúra, de közben a térfogatokat (ami a gyomor megtöltése szempontjából számít) nem csökkenti. Ugyanakkor a látványos fogyáshoz ez valóban nem elegendő, ahhoz fokozni kell mozgással a kalória-leadást. Ha csak napi 500 kalóriával eszel kevesebbet, akkor változatlan mozgás, változatlan kalória-leadás mellett jó esetben csak 3-4 hét alatt fogysz talán 1 kg-ot. Ismerve az emberi test normális napi súlyingadozását meg a mérlegek mérési pontosságát, 1-2 hát alatt nemigen fog érződni a hatás, ami elkedvetleníti az embert. Sajnos tudomásul kell venni, hogy könnyebb a túlsúlyt felszedni és igencsak nehéz leadni.
2016. febr. 22. 10:15
 3/5 anonim ***** válasza:
napi 500 kcal minusz, az havi 2 kiló
2016. febr. 22. 11:21
 4/5 Krisz85 ***** válasza:

egy 10 éves kislánynak igen

mi lenne ha azt csinálnád, hogy beviszed az 1800 kcal-t per nap, ami ahhoz kell hogy a tested normálisan működjön és minden minusz kalóriát nem kajával, hanem sporttal érnél el? teljesen más lesz az eredmény. ha pedig mozogsz már, akkor meg pláne kevés az 1300 kcal, sőt akkor még az 1800 kcal is, én 2400 - 3600 kcal között szoktam enni egy nap 72 kg vagyok és fogyok /igaz 16 órát edzem is egy héten/

2016. febr. 22. 12:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem hangzik rosszul, tempós (de még normális) fogyáshoz ilyesmit kell tenned, hacsak nem edzel napi órákat (illetve egy is elég, a legeslegintenzívebb sportokból :D). Nem véletlenül csökkenti szálkásításkor a kalóriabevitelt szinte mindenki, edzés melett is...

Persze, ilyen kevés ételnél különösen fontos az összetétel, értéktelen, csak energiát adó cuccok nemigen férnek bele.

S ha nem bírod, szédelegsz, fáj a fejed, éhezel vagy más módon rosszul vagy tőle, akkor emeld, max. lassabban fogysz vagy többet mozogsz.

De 500-as csökkentést általában elvisel az ember, ez nem tűnik koplalásnak (ezt valaki amúgy megmondhatná a szervezetemnek, mert bármilyen kalóriahiánynál képes meggyőző haldoklást bemutatni, de nagy kalóriatöbbletben is előfordul. a másik véglet, ha valaki állítólag jóllakottan tölti 500 kcalos napjait). Viszont itt is nagy szerepe lehet az étrendnek, sőt az időzítésnek és evési gyakoriságnak is.

2016. febr. 22. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!