Fogyashoz elég 1300 kalória?
Attól függ kinek. Nekem biztos annak számítana, de ha valaki 150cm és 45kg, akkor nem biztos. Írd le az alap adatokat és akkor lehet mondani egy kb. értéket
De azt ugye tudod, hogy az egészséges fogyáshoz nem elég csak a kalóriát számolni?
egy 10 éves kislánynak igen
mi lenne ha azt csinálnád, hogy beviszed az 1800 kcal-t per nap, ami ahhoz kell hogy a tested normálisan működjön és minden minusz kalóriát nem kajával, hanem sporttal érnél el? teljesen más lesz az eredmény. ha pedig mozogsz már, akkor meg pláne kevés az 1300 kcal, sőt akkor még az 1800 kcal is, én 2400 - 3600 kcal között szoktam enni egy nap 72 kg vagyok és fogyok /igaz 16 órát edzem is egy héten/
Nem hangzik rosszul, tempós (de még normális) fogyáshoz ilyesmit kell tenned, hacsak nem edzel napi órákat (illetve egy is elég, a legeslegintenzívebb sportokból :D). Nem véletlenül csökkenti szálkásításkor a kalóriabevitelt szinte mindenki, edzés melett is...
Persze, ilyen kevés ételnél különösen fontos az összetétel, értéktelen, csak energiát adó cuccok nemigen férnek bele.
S ha nem bírod, szédelegsz, fáj a fejed, éhezel vagy más módon rosszul vagy tőle, akkor emeld, max. lassabban fogysz vagy többet mozogsz.
De 500-as csökkentést általában elvisel az ember, ez nem tűnik koplalásnak (ezt valaki amúgy megmondhatná a szervezetemnek, mert bármilyen kalóriahiánynál képes meggyőző haldoklást bemutatni, de nagy kalóriatöbbletben is előfordul. a másik véglet, ha valaki állítólag jóllakottan tölti 500 kcalos napjait). Viszont itt is nagy szerepe lehet az étrendnek, sőt az időzítésnek és evési gyakoriságnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!