Igaz, hogy vannak ún. "mínusz kalóriás" ételek?
Figyelt kérdés
Olvastam valahol, hogy vannak ételek, amik kevesebb energiát tartalmaznak, mint amennyit igényel az elégetésük.
Igaz ez?
Ha igen akkor melyek azok?
Köszönöm a válaszokat:*
2016. febr. 19. 13:44
1/5 anonim válasza:
Ananász, zeller. De szerintem ez mind hülyeség, sporttal és evéssel kell lefogyni.
CH-ra kell odafigyelni, hiszen a CH-ból csinál zsírt az inzulin.
2/5 Szabi.L válasza:
Maga a kalória az energia. Ha 31kcal-t tartalmaz, akkor 31kcal energiát nyer belőle a szervezeted.
Nincsen mínusz kalóriás étel.
3/5 anonim válasza:
Maximum azok, amikből alig nyers kalóriát, de rengeteget kell rágnod érte vagy efféle :D Pl. valami rágós, cellulózdús levél. De egy másik állat abból él és neveli kicsinyét, miközben egész nap kutatja a hidegben... Szóval még a fűféléken is el lehet élni, ha meg tudja emészteni a bélflóránk és eleget eszünk belőle, akkor is, ha nem teszik elénk és egész nap kint vagyunk a hidegben. Szerintem ennyit a negatív kalóriáról. Az élővilágot elnézve elég fura lenne, ha ilyesmi létezne. Különös tekintettel a cukros gyümölcsökre, azok kifejezetten tömény kalóriát adnak a növényevőknél, bár az olajos magvak verik is ;)
5/5 anonim válasza:
Az ananászra pl. azt mondják, hogy az "negatív kalória". Vagyis több kalóriát éget el a szervezet a megemésztésével mint amennyit tartalmaz.
Akkor a kérdés: Ha megeszel naponta 2kg ananászt akkor hamarabb éhen halsz mint ha nem ennél semmit? :)
Elgondolkodtató a kérdés, nem? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!