7000kcal=1kg
700kcal=0.1kg
100kcal=0,014kg
TÉVEDÉS! A #2-es NEM ÉRTETTE MEG a kérdést (mert hiszen az nem is volt érthetően fogalmazva...), a válasza pedig épp' annyira NEM VOLT HELYES, mint amennyire nem volt helyénvalóan fogalmazva a kérdés sem!
A Kérdező kérdése ugyanis hatásában éppen olyan, mint az ismert vicc:
— Mennyi? — szól le a hajóskapitány a gépésznek.
— Harminc! — válaszol vissza a gépész.
— Mi harminc?! — kérdez vissza indignáltan a kapitány.
— Mi mennyi?... — válaszol rezignáltan a gépész.
Hát így, kedves #6-os!
A lényeg: amint arra a #3-as is rámutatott: a ’kcal’ az egy ENERGETIKAI mértékegység, míg ellenben a ’kg’ az TÖMEG MÉRTÉKEGYSÉG! A kettő azonban jelen kontextusban NEM KEVERHETŐ! Itt ugyanis NEM a híres E = m*c2 egyenlőségről van szó, úgy általában…; a kérdés ugyanis valamiféle MÉRTÉKEGYSÉG-MEGFELELTETÉSRŐL érdeklődik — ám HIÁNYOSAN TESZI AZT, ezért ÉRDEMBEN NEM MEGVÁLASZOLHATÓ! Ennek ellenére a #4-es mégis megpróbálta a kérdést 'megvilágítani' — éspedig MEGLEHETŐSEN KIELÉGÍTŐ, és EGZAKT módon tette azt!
Tehát a #4-esé volt a HELYES válasz! A #2-es, valamint a #6-os pedig mehet vissza az általános oskola 3-ik osztályába!
Hát így, kedves #6-os!
"Általánosságban heti kb. fél kilogramm fogyáshoz napi 500 kalóriával kevesebbel kell beérnie, heti kb. fél kilogramm hízáshoz pedig ugyancsak napi 500 kalóriával többet kell magához vennie." - lehet, hogy a kérdés rosszul volt feltéve, de volt legalább 2 ember, aki nem kötekedni kezdett, hanem tudott segíteni, mert értette miről van szó.
Bocsánat, tényleg nem kötekedésből; de a kérdés az valóban nem megfelelő. Egyébiránt meg 1g zsír (telített!) hivatalosan 9,3 kcal ENERGIÁVAL rendelkezik! -Ez labor adat-
Azaz 1kg 9300 kcal ha úgy tetszik :)
Személyi edző vagyok.
1 kilogramm zsírszövet nem egyenlő 1 gramm zsírral. Próbáld ki. Vegyél 1 kg szalonnát. Süsd ki belőle a zsírt. Nézd meg, mi marad még. Na, ami marad (víz meg kötőszövet), amiatt van a zsírszövetben kevesebb kalória mint a tiszta zsírban.
Tudom, pedig nem is vagyok hentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!