Csak segítőkész válaszokat szeretnék: van más is, akinek nem indult be két hét után a kaloriabazis.hu weboladalla a fogyás?
Hallottam már, hogy egyeseknél eleinte nem indult be, de tudod, 2 hét olyan kevés idő, hogy ha pont most tart vissza vizet a szervezeted vagy valami, akkor simán a természetes testsúlyingadozás is elrejtheti a létező fogyást. S lehet, hogy neked viszonylag lassú az anyagcseréd s igen kicsike a deficited így, 2 hét alatt nem számíthatsz észrevehető fogyásra, főleg a már említett testsúlyingadozás miatt (a testünknek semmibe se kerül 1-2 nap alatt 1-2 kilós testsúlyváltozást összehozni s 2 hét alatt még az igen tempós fogyás se több ennél).
Viszont... Te mozogsz. Nagyon extrém lenne annyira lassú anyagcserét összehoznod, hogy ne fogyj ilyen kevés evéssel. Inkább a kivárást javaslom, tényleg nagyon rövid idő a 2 hét.
Én le se mennék ilyen kevés kalóriabevitelre, de nekem gyors az anyagcserém s nagy a türelmem, lehet, hogy neked szükséged van rá. Viszont kevés evésnél különösen vigyázz a megfelelő tápanyagbevitelre... A tejet speciel dobnám, amúgyis van, akinek bekavar (fehérjeforrásnak nem jó, de cukros, inzulinemelő), a többi okés, bár nem tudom, konkrétan miket eszel, remélhetőleg valami jóféle fehérjét megfelelő mennyiségben és zöldség is akad közte.
Nem kötekedésből de elárultad, hogy miért nem fogysz, gyakorlatilag tudod a választ, meg is írtad, csak nem látod, nem érted.
"Délután meg, nagyrészt fehérje dús ételt eszem , és lefekvés előtt 2-3 órával már nem eszek, csak iszok. Napi 1200 kalóriát viszek be összesen. "
Délután fehérjedús ételt? Mit?
Ki mondta, hogy szénhidrátra nincs szükséged délután?
Lefekvés előtt már nem eszel, csak iszol? hmm és miért? van a testedben egy időzítő, hogy áá este 19 kor már nincs szükségem tápanyagra? Vagy mert ezt olvastad a glamour-ban? vagy a nők lapjában?
és a csúcspoén a végére jön 1200 kcal... szerinted ennyi edzéshez + alapvető biológiai folyamataihoz elég ez a kalóriamennyiség? neked kb 1800 kcal-t kéne bevinni ami csak ahhoz elég, hogy normálisan működjön a tested / nyilván tiszta kajából, a megfelelő tápanyagarányban, egyenletesen étkezve 3 óránként/
érthető nyelven két okosítás:
https://www.youtube.com/watch?v=HCc1z2QeHIQ
https://www.youtube.com/watch?v=v9D_tRc4JEs
Az sok "szakértőnek" köszönhetően mint pl Norbi az emberek félnek a szénhidrátoktól, de az internet világában már beleásni lusták magukat a témába, hogy szénhidrát és szénhidrát között is óriási különbség van, persze Norbika gazdagodik, mert csak a norbi virslitől fogsz fogyni, az emberek többsége pedig inkább faszbukozik a telefonján, mintsem felmenne egy két honlapra és olvasna a témában.
1800 kcal mellett nem mindenki fogy ám, sőt. Több tíz kilóval izmosabb emberek sem feltétlenül, nagy a szórás. Lehet, hogy az 1200 kcal kevés mozgás mellett, ez valószínű, de hogy mennyi a jó, azt nem tudhatom, ezt a kérdezőnek kell kitapasztalnia, senki meg nem tudja mondani távolról.
Miért baj, hogy nem teli hassal megy ágyba? Én sokszor lefekvés előtt 8-10 órával eszem utoljára :D És? S nem tartom fontosnak a szénhidrátbevitelt, mivel nem esszenciális tápanyag és nekem még rossz is, ha túl sok, plusz éhes leszek tőle nagyon. Az emberek szénhidrátigénye változó. Ha belém köt valaki, aki nem tudja elképzelni, hogy nem Egy Igaz Út létezik, azt még megértem, de a kérdező pont egész jól és jólfésülten, megszokottan csinálja ezeket.
6/7
nem akarok vitafórumot nyitni, de ezt a nem esszenciális tápanyag baromságot hol olvastad? látom már ez is egy újabb trend mint a 6 után nem eszem.
A szénhidrát a test üzemanyaga, nélküle a testedben található összes testi sejt éhezik, és nem működik optimálisan. Megvonni és elérni a ketózist akár a legnagyobb hülyeség, anno én is csináltam, nagyon jól lejött rólam minden, zsír is, izom is, aztán jött a fal, és zabálási rohamok, megfázást könnyebben kaptam el, erőnlétem nem volt jó, fáradékony voltam, jah és ilyet hogy javult volna a teljesítményem bármiben is felejtő nagy ívben.
Az 1800 kcal-t pedig azért írtam, mert a testsúlyához vetítve kb ez az alapanyagcseréje +/- 100 kcal. De a legtöbben pont ott hibáznak, hogy túl kevés
Az hogy lefekvés előtt meg nem eszel a Te saját "okosságod", ami nem biztos, hogy hatékony ha az emberi szervezet működésével kicsit is tisztában lennél.
Nincs mindnekinek szüksége rengeteg szénhidrátra.
A testépítők szeretik azt hinni,hogy ha nem zabálod kétpofára a rizst meg a tk kenyeret már éhezel,elhal az agyad,stb
Ez csak simán nem igaz . A ketózis meg a 100g+ napi ch között azért van még bőven valami :) Most kváncsiságból beírtam az adataim egy ilyen napi ch/fehérje/kcal kalkulátorba ,és amit fogyáshoz ír,az SZÁMOMRA ,még rendszeres sportolás mellett is szép kis hízókúra lenne,de rosszul is lennék ennyi szénhidráttól ,állandóan zabálni akarnék .
Szóval nincs két egyforma szervezet én úgy gondolom. Attól,hogy valaki kevesebb ch-t és több zsírt+fehérjét fogyaszt,mert így érzi jól magát,vagy mert így tud hatékonyan fogyni még NINCS ketózisban szükségszerűen . Az meg amúgy sem való mindenkinek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!