Milyen ételeket ehetek este is amitől nem hízok?
Sziasztok!
Kalóriaszámolást végzek és eddig ettem mindent, de most délután kevesebbet szeretnék enni. Pl.Tojásrántottát lehet enni vacsorára? 2 tojásból gondoltam, egy kevés csemegeuborkával és egy barna kenyérből készült pirítósra.Nem sok ez? Ezt ehetem vacsorára? Még mit ehetek? Előre is köszi a segítséget :)
13/L 162 cm 50.5 kg
Amúgy a fogyókúrámról annyit hogy kalóriákat számolok és figyelek a szénhidrát,zsír és fehérje bevitelre.
Emellett itthon szoktam napi 40 percet tornázni. Tudom,nem sok de amint jobb idő lesz biciklizni,görkorizni és futni amikor van rá időm. kb 1300 kcal-t eszek egy nap.
Bocsánat, véletlen elküldtem.
Szóval mindent lehet enni, de mértékkel.
A 3.nak jobbára igaza van, csak abban nem, hogy ne hízhatna az ember ennyi mozgással és a gabonák, cukrok kerülésével. Kalóriatöbbletben bármivel lehet hízni, s még a szénhidrátokból is bőven marad (egyesek szerint kevés szénhidráttal képtelenség hízni, ez amúgy nem igaz, de nehezít rajta).
A súlyod szerintem se rossz, kérdező, de lehet, hogy van egy csepp felesleged, ez esetben izmosodnék kicsit, mert akkor rád fér. Ha tartod ezt a súlyt, de fogysz zsírból s szedsz fel izmot, az egész jó lesz. Szóval ne a kilókra fókuszálj, 2 kiló amúgyis olyan kevés, hogy a testsúlyod magától elmozdulhat annyit 1-2 nap alatt, persze mindkét esetben reggel mérve.
Pont a lényeg maradt ki... Az összbevitel számít a legtöbbet. Sokan nem szeretik a szénhidrátot estére, én ezzel nem foglalkoztam sosem, egyrészt az összbevitel mindenhatósága miatt, másrészt mert én mindig kevés szénhidrátot eszem s reggel enném a legkevésbé az gyenge inzulinérzékenység miatt. Vagy ahogy jólesik a testemnek, az ő jelzései azért felülírják az általános szabályokat.
A rántotta és a zöldség jó (én sok uborkával enném :D),a pirítós sokkal kevésbé, de ha deficitben vagy, fogynod kell.
Nem tudhatjuk, sok-e. Számolsz, így elvileg nem az (hacsak nem olyan vagy, mint én, hogy számolsz, de nem maradsz éhesen akkor se, ha már rég túlvagy a határaidon).
S nem sok, ha ennyi kell a jóllakásodhoz. Mit se tudunk a napod többi részéről... Ha estig keveset ennél, akkor este sok étel kellene, hogy rendben legyen a napod (vagy másnap. nem gond, ha 1-1 nap kicsit kalóriaszegényebbre jön ki, nem vagyunk gépek, van ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!