Mennyi kalóriát kell bevinnem egy nap mozgás mellett?
A kalóriabázis nevű oldalon vezetem a fogyásomat. Heti 0,5-1 kilóval számolva nagyjából április-májusra sikerül elérnem a kitűzött célt, eszerint 1200 kalóriát kell bevinnem egy nap a fogyáshoz, de én minden nap szobabiciklizem egy vagy két órát, ami elvileg olyan 400-600 kalória. Akkor biciklizés mellett ugyanúgy 1200 kalóriát vigyek be, vagy adjam hozzá a biciklizést, és így 1500 körül étkezzem? Nem akarok a ló tulsó oldalára esni azzal, hogy nem eszem mert akkor az izmaimból veszítek, ezért kérdezem mert nem tudom a választ. Vagy eleve kevés az 1200? Köszi a segítséget!
Egyébként iszom sokat, egészségesen étkezem. Sok rostos zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, az édességet cukros üdítőt kerülöm, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszem.
A te számaiddal 2000 kcal mellett fogytam, mozgás nélkül, nem olyan gyorsan, de nekem megfelelően. Mozgással 2000 kcal bizonyára tempós fogyás lett volna számomra.
Viszont lehet, hogy a te anyagcseréd lassabb. Ki kell tapasztalni, mennyivel milyen tempóban fogysz s persze hogy mit bírsz. Semmit nem érsz egy szépen felépített 1500 kilokalóriás étrenddel, ha éhes maradsz és 3 nap után felzabálsz mindent... Persze sokan bírják ezt a szintet, de nem mindenki. Van, hogy te bírnád, de a tested nem működik.
Abban igazad van, hogy nem jó a túlzott kalóriadeficit, mert az veszélyezteti az izmokat.
1200-al durván jojózni fogsz. Alapanyagcsereszint alá tilos menni!
Senki nem tudja ám közülünk, hogy a kérdezőnek mennyi az alapanyagcseréje...
A jojózáshoz pedig sok evés is kell a végén, amit nem mindenki tesz meg. Még a koplalásból sem következik a jojózás, max. valószínű.
Nos, ha bírod az 1200-at s nem fogysz úgy túl gyorsan, szerintem az OK, de nem mozgás mellett, akkor már tényleg durva lenne. Az 1500 teljesen jó kiindulási értéknek tűnik mozgás mellett, elkezded, vársz pár hetet s meglátod, milyen tempót biztosít s módosítasz, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!