Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért esztek bulgurt?

Miért esztek bulgurt?

Figyelt kérdés
Szerettem volna venni magamnak, de megnéztem kalóribázison és 100g bulgur 325 kcal, rengeteg szénhidráttal. Nem értem, miért ilyen népszerű ? Valaki elmagyarázná? Egyébként hogyan kell elkészíteni és milyen az íze? Ismétlem, venni akartam, de inkább megkérdezem itt, hátha valaki eltudja magyarázni.

2015. nov. 5. 15:33
 1/9 anonim válasza:
100%
Hát engem pl jobban laktat mint a rizs és jobban is ízlik. Imádom egyébként :) Zöldségesen valami isteni.
2015. nov. 5. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
És így nem léped túl a napi kereted? Mennyit szoktál enni belőle? Milyen íze van? Köszi a választ :)
2015. nov. 5. 15:44
 3/9 anonim válasza:
100%

Egy merőkanállal szoktam enni kb. Teszek mellé grillezett csirkemellet és mivel a bulgur zöldséges, így az egész ebédem zamatos is egyben :)

A bulgur nem olyan száraz mint a rizs, ízre nem tudom mihez hasonlítani. De olvastam olyan oldalt is hogy nem ajánlják mert az is gabona. Szóval nem tom melyik az egészségesebb :)

2015. nov. 5. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod :)


Várok még válaszokra! :)

2015. nov. 5. 15:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert jó a glikémiás indexe, és kisebb mennyiség is jobban laktat.

Én úgy készítem el, hogy forrásban lévő, háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben 10 percig főzöm, elzárom a lángot, majd további 10 percig tartom fedő alatt. Eddig csak köretnek használtam, pirított májhoz, vagy pörköltekhez, vagy húsokhoz párolt zöldséggel keverve, de a karácsonyi töltött káposztába is ezt fogom tenni rizs helyett.

2015. nov. 5. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ha valaki nem (csak) zsírra építi az energiabevitelét, normál esetben nem olyan elcseszetten lassú anyagcseréjű, hogy csak annyi Ch-ra legyen szüksége, amennyit zöldséggel vagy hüvelyesekkel be bír vinni.


Ha az energiabevitelednek mondjuk csak 30%-a zsír és 1,5 vagy 2 gramm/ttkg CH-val szálkásítassz, akkor is meg "kell" enned valamennyi magas keményítőtartalmú gabonát. Kényelmi szempontból.


Mondjuk egy 60 kilós csaj a napi 90 gramm CH-ját beviheti 2-2,5 kg zöldséggel, ami talán még nem is sok, de lehet, hogy kényelmesebb, és kevésbé puffad fel, ha ennek egy részét lecseréli bulgurra. Az is rostos, mint állat, ezért én inkább rizsre cserélném, de mindenkinek saját dolga.

Minél magasabb a CH beviteled, ez annál inkább így van (feltéve, hogy nem zsírra alapozol, hisz akkor jóval kevesebb CH kell csak).


Egyszerűbben szólva azért ehetünk bulgurt, mert megfelelően összeállított étrendnél simán bele kell hogy férjen valamennyi ebből a kalóriasűrűbb gabonából is anélkül, hogy éhesek maradnánk.

2015. nov. 5. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Szintiszoli123 ***** válasza:
Úgy van. Mert laktat.
2015. nov. 5. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem az ízét! A tarhonyára emlékeztet, én úgy is készítem el. Hagymát párolok, rá a bulgur, picit pirítom, kétszeres mennyiségű víz, picit forralom, majd fedő alatt hagyom megdagadni. Nyami. :)
2015. nov. 5. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy elmagyaráztátok! Szép napot :)
2015. nov. 6. 10:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!