123.5 kg- ról lefogytam 117.5 kg- ra (165 cm vagyok) kalóriaszámlálással és sokkal több mozgással 3 hónap alatt, de azóta nem fogyok többet, miért nem fogyok többet?
Egyikőtöknek sincs teljesen igaza.
A kalóriadeficit az alap, azon múlik a fogyás. Energiamegmaradás és társai, ez már csak így van, fizikai testünk van, nem mágikus. (Ezzel nem azt mondom, hogy tökmindegy, mit eszünk s nincs semmiféle más bekavaró tényező... Bár ha valami bekavar, akkor is a kalóriadeficit számít, csak azt kavarja meg a valami.)
De nyilván nem muszáj számolni, ez elég fura gondolat. A kalóriadeficit számít, nem a számolás. Rengetegen fogytunk számolás nélkül, számomra nyilvánvalóan kalóriadeficitben.
Van, akit segít a számolás. Van, akit gátol. Van, akinek tökmindegy, így se, úgy se fogy (én többnyire ez vagyok. számolva sem fogok éhezni). Van, aki ránéz a hasára, egy ideig 2-szer eszik egy nap és egy hét alatt lefogy (mivel nem várja meg, hogy több tíz kiló plusz jöjjön össze, viszont könnyen hízik, könnyen fogy).
Van, aki elmegy futni és még csak nem is érdekli, hogy mennyit eszik. S ezzel automatikusan deficitbe kerül.
Fontos a kalóriadeficit, igen ez az alapja de azért ez önmagában kevés. Nem mindegy hogy miből visszük be azt a kalóriát, más 500 kcal csoki hatása mint 500kcal csirkemellé. Glikémiás indexet sem árt nézni :)
Zsírégetésre legjobb 50 perc gyors tempójú folyamatos gyaloglás.
Azért a legjobb, mert tulajdonképpen a legegyszerűbb eszköz nélküli aerob mozgásforma. Jó a biciklizés is vagy ellipszis tréner, azonban a lényeg az, hogy mozgás során ne használja nagy mértékben az izmait, hanem csak némi plusz energiaigénnyel végezzen egy folyamatos munkát, így a szervezet a zsírraktárak átalakításával pótolja a szükséges plusz energiát és nem az izom glikogénraktárai ürülnek. Nyilván mindenkinél más és más az az aerob pulzustartomány ahol legideálisabban használja fel a zsírból az energiát, akik edzettebbek nekik a kocogás vagy akár a futás is lehet aerob.
Még erősebb megterheléssel, intenzívebb mozgással meg már inkább kardió mint aerob.
Kösz. De én konkrétan az 50 percbe akartam belekötni, nem a mozgásformába. A "zsírégető zóna", mire az 50 perc utal, nem állja meg a helyét. A kalóriadeficit által egész nap szírégető zónában vagy. Az egész napod egy nagy aerob. Nem csak akkor nyúl a test a zsírhoz, ha már 30 perce futsz.
Erre céloztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!