Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ti mennyire szoktatok étteremb...

Ti mennyire szoktatok étteremben / plázában / nem otthon kajálni? Illetve, példaként, panírozott csirkefalat kalória lehet valóban ennyi?

Figyelt kérdés

2010 őszén kezdtem változtatni az életemen. Kövér voltam. Elkezdtem sportolni, elhagyni a cukros dolgokat, kekszet, stb. Egészségesen étkeztem. Leadtam kb. 19 kg-ot 2010 júniusáig ( tudom, ennek egy része víz csak, és salakanyag, nem mind zsír ).


Az egészséges étkezés ( túró, zöldségek, gyümölcsök, húsok, stb. néha rozsos pékáru, jóféle zsírok ) 2010 ősze óta van jelen az életemben. Most is sportolok rendszeresen.


Még minimum 1-1,5 kg-ot le szeretnék adni.

A kezdő állapotomhoz képest ( 2010 ősze) most vagyok - 23 vagy - 23,5 kg-nál.Ugye az elején volt látványos, aztán lassabban / lassan csökken.

Ami miatt írom ezt a kérdést, hogy általában ( sőt szinte mindig ) itthon eszem, ennek több oka van:

1. Nem tudom, ha étterembe kajálok, mennyi kalóriát eszek. Nehéz megsaccolni, és nem szeretek úgy enni, hogy nem tudom, mennyit viszek be.

Ennek megvan a nyomós oka: egyszer vettem egy heringfilét vagy nemtom mit, nem volt a konzervre ráírva mennyi kcal. Megettem otthon, sok zöldséggel minden, nagyon jól esett, ráguglizok utána, felszorzom azzal hogy 1,3 ( 130 gr volt asszem ) és valami 600 kalóriát kaptam sőt 660-at...

mert a boltba nézegettem másik halat, azokra mind alacsony kcal ( 197 - 200-240 stb ) volt ráírva gondoltam akkor ez a márka is annyi lesz... tudom, hogy az olaj sokat számít, de én azt hittem max 250-300 kcalt eszek meg vele. erre nem, több mint a 2X-esét...

szóval ezért nem szeretek étterembe enni. isten tudja, mennyi olaj, zsír kerül a kajára. Mármint tudom, hogy a zsírok jók és kellenek a szervezetnek, de akkor inkább csinál magának az otthon ember egy kis olívaolajos / tökmagolajon stb csirkét, vagy halat, és akkor pontosan tudja hogy 1 evőkanálnyi volt az az olaj és ez meg az a dolog került bele. Hogy nem került bele tejföl meg ehhez hasonló. Másrészt az étteremben ( főzelékfaló, wok n go, stb.) biztos nem olívaolajjal főznek... hanem egészségtelenebb cuccokkal.


2. A másik, hogy megszoktam ezalatt a 4,5-5 év alatt hogy mindig rengeteg(!!) zöldséggel eszem a kajáim.

De tényleg, igazából a székletem miatt is fontos volt ( pl. volt amikor alig volt 2011 tavaszán, mert ha csak tojást, húst stb ettem és kevés zöldséget, hiába ettem napi 1-2 almát, akkor alig tudtam elmenni wc-re... így elkezdtem rengeteg zöldséget ( saláta, uborka, paradicsom, brokkoli, cukkini, zöldbab, jégsaláta, stb. ) enni, és nem telik el úgy étkezés ( kivéve ha gyümölcsétkezés, pl. 1 db alma ) hogy ne ennék hozzá zöldséget.

Akár hús, akár hal, akár egy kis étkezés ( pl. pár szelet felvágott, korpás keksszel ) mindig eszem hozzá zöldséget. Na és ez az, ami hiányzik...

pl. mentünk kirándulni, kollégiummal, és ugye étteremben vacsoráztunk este ( 2014 őszén pl. több napos kirándulás külföldön ) és étterembe este pl. hús mellé volt krumpli köret vagy rizs vagy én nemtom mi, és vagy nem adtak hozzá salit ... vagy adtak hozzá, de alig valamit, a tenyeremnél kisebb méretű adagot...

nekem meg a tányérom több mint 3/4-ét zöldség teszi ki, tényleg fontos, mert így el tudok menni wc-re. Volt hogy kicsit hashajtós jellegű gyógyteát ittam vagy végbélkúpot használtam, hogy el tudjak menni wc-re... ezért lényegesek nekem a zöldségek + a sok vitamin!! egészségesek.

szóval megszoktam, több éve hogy mindig sok zöldet eszek és hiányzik egy rendes étteremben hogy olyan pici adag salátát adnak... vagy pl. olyan saláta van ( majonézes krumplisaláta ... ) ami nem is saláta szerintem hanem egy EGÉSZSÉGTELEN vacak... vagy tésztasaláta... komolyan mondom, vicc.


és akkor, 2014ben a kirándulás alatt rájöttem, hogy nekem ezalatt a 3 nap alatt ( igaz jó volt a társaság, hangulat stb ) de baromira hiányoztak a zöldségek. Volt hogy elmentem külön boltba és vettem külföldön magamnak zöldségeket, meg inkább kaját és nem ettem az étterembe annyit. pedig finom volt ott is a kaja. de volt hogy egy nagy tál cékla/répasalátát adtak, abból rendesen szedtem.


szóval ez az, ami hiányzik, ezért nem eszem sokszor étterembe. de már unom egy picit a mostani ételeim, és arra gondoltam, hogy kipróbálok egy-két kaját, de úgy hogy elhozom haza, és itthon tudnám enni a kedvenc zöldségeimmel ( míg az étterembe lehet h pl. répasalátát adnak vagy céklát vagy nemtom, amit nem szeretek, vagy pl. görög salátát se annyira ) meg szerintem pl egy cézár saliban baromi kevés a zöldség, vagyis pl. 1 cézár saliban kb. 1/8 mennyiségű zöldség van amit én megennék rendesen...


szóval mit ajánlotok? Ti mennyire esztek étteremben?

Tudnátok "biztonságos" helyeket ajánlani, akár lehet kínai étterem is, vagy il treno, akármi, főzelékfaló, ahol nem sok egészségtelen vacakkal és transzzsírral főznek?

És ahol pl. egy kajával nem 900-1300 kcalt tolok be. Bár így is azt tervezem hogy elhozom, és elosztom kétfelé, pl. kínaiban veszek szecsuánit, elosztom kétfele: egyik fele vacsi, másik fele másnapi ebéd.

csak fogalmam nincs, mennyi cukorral, transzzsírral dolgozhatnak... szerintetek ez így biztonságos?

ügyelni akarok ezekre a dolgokra, mert sokszor vagyok beteg ( szedek vitamint, kalciumot, étrendkiegészítőt, csak tudjátok, ősz/téli időszak... )


1.-es ponthoz kapcsolódóan: tudom, hogy Meki, és hogy nem az egészség képviselője, de itt van pl. a chicken mcnuggets,

[link]

létezik hogy tényleg csak 179 kcal van 4 db-ban? mármint nem elírás... ?


Segítsetek, légyszi!



2015. okt. 18. 22:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ne együnk jókat éttermekben és helyette párolt zöldségen éljünk otthon. Úgyhogy én havonta 2-3-szor eszem máshol, és ilyenkor nem érdekel a diéta. Ha kell, akkor eggyel több Sziget kört futok másnap. Sosem zavar be a "kilengés". :)
2015. okt. 19. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
Én heti 2-3 alkalommal is eszek gyors éttermekben. Magammal cipelni a kaját utálom, így azokon a napokon mikor nem tudok hazaszaladni, bizony gyors kaját eszek. Ez általában gyros tál, köret nélkül, tehát rengeteg zöldség hús és csak csípős öntet, esetleg humuszt veszek,, vagy más egészségesebb megoldáshoz nyúlok.
2015. okt. 19. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim válasza:
Nem olvastalak vegig, es csak feltételezem, a fogyasrol irsz, de ha mar 2010 juniusaig leadtal 19 kg-t, akkor 2010 őszén minek valtoztattal az etrenden?
2015. okt. 19. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

#11: Az éttermi ételeknél sokkal jobbakat eszem itthon a legszigorúbb napjaimon, szóval ez nekem nem szempont :) Az étteremben van némi esély csalódásra is, itthon jóval kevesebb. Párolt zöldséget sem étteremben, sem itthon nem lennék hajlandó enni, ahogy soványt húst sem.

Az étteremezés nekem max. enyhe poén, némi esély valami érdekességre, de nem egy különösebb élvezetnövelő tényező a táplálkozásban. Főleg, hogy alig tudok ott valamit megenni úgy, hogy jólessen.

2015. okt. 19. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!