A véleményeteket szeretném kérni abban, hogy milyen kaját vigyek suliba?
Van, aki csirkét visz rizzsel, a párom ugyan munkába, de rántottát visz rizzsel vagy zabkását (megjegyzem, 8 óra fizikai munkát és 16 km biciklizést kell kibírnia vele. ez meg is történik, mert nem apró adagot visz)... Vannak lehetőségek bőven.
A fehérje és a zsír jobban laktat, mint a szénhidrát, a zöldség is jól jön, mert térfogatos, élvezetes, de alig van benne kalória, bár ez zöldség- s mennyiségfüggő.
Van, akit a zabkása is jól laktat. Ki kell tapasztalni.
Hízni a kalóriatöbblettől hízunk, persze egyes ételek ezt elősegítik. De hogy ez kinél mi, az változó, sőt van, aki mindig ugyanolyan étrenden van, akár tömegel, akár szálkásít, csak a mennyiségek változnak.
a zabtol mindenki jól lakik mert rohadt rostos
az meg h ugyan azon az étrenden van mikor tömegel meg szálkásit az a normális
szerintem a ch az jobban laktat mert több kell belöle ugyan annyi kcal hoz
Én speciel éhes leszek a szénhidráttól, a rosttartalom pedig sosem befolyásolta a jóllakásomat, akár szénhidrátos az étel, akár nem.
A párom 15 dkg zabbal csak akkor lakik jól, ha sok-sok kókusz és mazsola van benne, hogy adjon ki vagy 1200 kcalt, különben éhes marad. De ha ennyi kcal, akkor csokis fehér rizzsel is ugyanúgy jóllakik 8 órára...
Úgyhogy ez egyéni dolog. Én sajna nem tudom kipróbálni, mert a kilengő napjaimon is ösztönösen megállok 10g zabkásánál (20g kókusszal és 20g mákkal, persze nem lakom jól tőle, ez kevés étel)... Próbáltam már útifűmaghéj-len keveréket (remek kis ruganyos zsemlét ad tojással), abban aztán volt rost! Nem laktatott jobban, mint más ételek.
Persze, hogy normális ugyanaz az étrend, de sokak fejében az van, hogy fogyáskor mást kell enni... A hizlal hívószó miatt írtam, amit írtam. A hízás nem elsősorban az ételfajtához kapcsolódik, bár annak is komoly köze lehet hozzá, természetesen.
Nem tudom, hogy állapították meg, de ez ilyen általános dolog, hogy a fehérje laktat a legjobban, utána a zsír, végül a ch (főleg a gyors ch rossz benne, az inzulincibálás miatt, habár azt a fehérje is teszi).
Egyén szinten persze bonyolultabb a dolog. Nekem a ch egy alapszint fölött csak plusz kalória, amitől inkább éhes leszek. Nem logikus, de ez van.
Ezért szoktam hangsúlyozni, hogy mindenki tapasztalja ki, neki mi jó. Az ízlés is ott van. Én pl. meg nem enném a csirkemellet rizzsel.
Szia!
-csirkét zöldséggel/barna rizzsel/kölessel
-zabkását vízzel/félig tejesen készítve
változatosan el lehet készíteni. Ma pl. "répatortásat" csináltam. Fahéj, reszelt répa, dió, kis édesítőszer. Nagyon finom és laktató.
-tojás zöldséggel
-tojásos banános gofri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!