Mennyit eszem? (nem írja ki, mert szerinte túl rövid)
Kalóriabázis szerint 1335 kcal. Fehérje teljesítve, zsír 11 g-mal több, szénhidrát kb. a fele a megengedettnek.
Azt is beleírtam már, amit tudom, hogy még enni fogok ma.
Egyáltalán nem éhezem így.
Az utóbbi időben (kb. 2 hónap alatt) híztam 3 kg-t. Fogalmam sincs, hogy mitől. Semmilyen eddigi szokásomon nem változtattam. Gondoltam, most megnézem. De nekem nem tűnik soknak, meg eddig is kb. így ettem.
Sokat eszem vagy keveset szerintetek?
Reggelire ettem egy szelet graham kenyeret egy kefírrel
"ebéd" egy szelet graham kenyér egy szelet leerdammer sajttal
"uzsonna" (nekem ez az igazi ebédem) tárkonyos raguleves, sütőben sült hús gombával és sajttal megszórva, rizzsel
kb. 3 kocka csoki
Tegnap is kb. ugyanezt ettem. Csak reggel kakaóscsigát ettem, utána sajtos bagettet sonkával, sajttal.
A főtt étel ugyanaz volt. És megint volt egy kis csoki.
Arra 1646 kcal jött ki.
Beállítottam, hogy le szeretném adni ezt a pár kilót. Erre kijött napi kalóriakeretnek 981 kcal. De az marha kevés!! Nem értem :S
Azt sem értem, hogyha annyit sem ettem meg, mint amennyi a napi alapjárat kcal kalóriaégetés, akkor hogyan léphettem túl a keretemet.
1732 az alapjárat.
Ha eszem 1400-at, akkor nem mínuszban vagyok?
Vagyis ha mindig így lenne, akkor fogynék, nem?
5 felé eszem főtt ételt, utána már nem vagyok éhes. Szoktam enni még estefelé egy almát vagy egy banánt vagy valami idény gyümölcsöt, de nem minden nap.
Nekem ez a napi 3-szori étkezés teljesen kielégítő.
A KalóriaBázis abban téved, hogy nem minden ember mozogja le, égeti el naponta azt a kcal-t, amit ő oda beír!!!
Hiába is írja ki, hogy te a napi normál mozgással alapjáraton leadsz x kcal-t, ha a te napi ritmusod sokkal kevesebb mozgással jár, és a tényleges mozgásodhoz viszonyítva "túleszed" magad, soha az életben nem fogsz fogyni, csak hízni...
... amikor viszont igen drasztikus lecsökkented a napi bevitt kcal mennyiségét (981 kcal), a szervezet bepánikol és automatikusan elkezd raktározni, ha esetleg egy kis többlethez jut.
Szóval minimum a napi 1100-1200 kcal-t meg kell enni, és ideális lenne a napi mozgáson felül még valami pluszt is beilleszteni, pl. fél óra-óra gyaloglás, kerékpár, futás, vagy aerobik, akármi. De lehetőleg minden nap!
Ilyen drasztikusan keveset nem akarok enni. Nem hiszem, hogy egészséges. Meg konkrétan éheznék.
Egyszer már néhány éve felcsúszott 6 kg, az is lement éhezés nélkül. Akkor lehet, hogy nem is számolom inkább a kalóriákat, mert csak ezer kérdést vet fel. Inkább csinálom, ahogy érzem.
Mozogni szoktam. Igaz nem minden nap, hanem minden másnap. Fél órát vagy egy órát. Konditeremben vagy otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!