Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Sok volt? (kérdésed túl rövid...

Sok volt? (kérdésed túl rövid magyarázatod blablablaaaa)

Figyelt kérdés

reggeli: kihagytam mert sokáig aludtam:D

ebéd: egy kis zöldség leves+5 sárga barack+ 1 nagy zöld alma

este fele ( 6 után): 20 db keksz, 1 rio mare halkonzerv, 1 konzerv makrélafilé napraforgó olajban.

Tudom hogy tömeg kérdés de érdekelne hogy ez kb hány kalória?

2015. júl. 3. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Sok. De nem a kalória, hanem a bevitt rossz tápanyagok. Fehérjét szinte nem vittél be, ellenben zsírt és egyszerű szénhidrátot nagyon sokat(keksz). A hal ami ezekből egészséges volt. Én a barackot is kihagynám.

Egy példa ha megengeded:

reggeli: szénhidrát csökkentett kenyér+csirkemellsonka

tízórai: 2db Gullon Fibre cukormentes keksz

ebéd: Roston sült csirke, rizs, zöldség

uzsonna: kevés földimogyoró vagy napraforgómag

vacsora: ua. mint reggeli v. csirke

2015. júl. 3. 20:43
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ! :) de mégis kábé hány kalória?:D
2015. júl. 3. 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Mivel lövésünk sincs a keksz méretéről és mibenlétéről, honnan tudjuk a kalóriát? Amúgy nem tűnik soknak egyáltalán, de tényleg lehetne jobb az összetétel. A barackot én tuti nem hagynám ki, most érnek a mi fáink is (sajna keveset), s odavagyok a ketogén életmódért, de a gyümölcsszezon, az gyümölcsszezon, fogyni úgyis a kalóriadefitittől fogok, nem attól, ha nem eszem a saját fáimról pár szemet.

A keksz ugye ismeretlen, de bizonyára nem előnyös, a többi étel megteszi, de biztos hiányzik egypár tápanyag.

2015. júl. 3. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem kcal szempontjából nem volt sok; de tényleg sok ennyi olajos hal.

Ha szereted a halat, nem probléma, de akkor 1 nap csak 1-et egyél; vagy ha tényleg ennyire szereted akkor csak az egyik legyen olajos, a másik ne. A makrélafilés cuccok egy rakat kalóriák olajban... én egyszer valami 530- 620 kalóriát bevittem egy konzervvel mert nem néztem meg, hogy olajosat vagy sós lében áztatottat veszek... hát basszus, min 530 kcal megvolt, de sztem több is, neten utánaolvasva.

A kekszet a vacsinál pedig mindenféleképp !!! kicserélném zöldségre!!

A keksz (ha pl korpovit, vagy ilyen ) nem baj, de reggel/délelőtt edd és akkor nem para :)

Ha háztartási / cukros / győri édes keksz, mindenféleképp hanyagolnám!

A zöldségeket nagyon hiányolom az étrendedből!

2015. júl. 3. 23:37
 5/8 anonim ***** válasza:

#3. érdekes amit írtál, igen, valóban elvileg a kalóriadeficittől fogyunk. De érdemes azt végiggondolni, hogy ugyanannyi kalóriatartalmú csokinak nem ugyanaz lesz a hatása mint ugyanannyi kalóriájú csirkemellnek.

A csokiban lévő cukor egyszerű szénhidrát, ami hatalmas energialöketet ad amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, beépül szépen a hurkákba :)

Ellenben a csirkemellben lévő fehérje aminosavakra bomlik majd beépül az izmokba, ezzel tápanyagot adva az izomzatunknak. Pedig mindkettő ugyanannyi kalória volt.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy a kalória csak az egyik része amit figyelni kell. Az ételek glikémiás indexét sem szabad elhanyagolni, hogy milyen mértékben és milyen hossza emelik meg a vércukor szintet. Ugyanis az inzulint alacsonyan tartva érhetjük el a legjobb eredményt.

2015. júl. 3. 23:56
 6/8 anonim ***** válasza:

#5: Nyilván nem mindegy, mit eszünkj, persze. Én sem ok nélkül ketogénezek... (S nem is csak a kalóriadeficit miatt, bár ha ketogén mellett fogyok, az a kalóriadeficit miatt van. Ehetek bármilyen szénhidrátosan, a fogyásom a kalóriadeficitemmel van összhangban s a párom is ilyen, csak nála még jobban össze van kötve a kettő. Rengeteg egyszerű cukrot eszik, de attól még lazán fogy, ha egy ideig kalóriadeficitbe kerül. Tudok az inzulin és glükagon működéséről ezt-azt, de nem véletlen, hogy rendes kalóriadeficitben még cukorral is fogyni szoktak az emberek. A termodinamika törvényei akkor is ott vannak, ha a test egészen más üzemmódba kerül gyors szénhidrát és zsír evése esetén.

De szerintem is az a legjobb, ha mindent megteszünk. Az én inzulinszintem tipikusan alacsonyan van, de ez nem segíti a fogyásomat, a tapasztalatok szerint. Most épp leviszem a kalóriát és kicsit fel a cukrot, s tuti el fog indulni a fogyás, ami eddig nem. Aztán majd leejtem a cukrot, mert az jó nekem, de most gyümölcsszezon van és a gyümölcs esik jól. A fogyásomat nem zavarja, sőt, ha lelki okokból (mert fizikai nincs) nassolni vágyom, az kalóriaszegény lesz, ez nálam nem gyakori dolog.

Kicsit elragadott a frazeológiám, de ennyiben tudtam megvilágítani az álláspontomat.

A barack igenis jó, én ma másfelet ettem. Plusz meggyet, ribizlit, egrest, málnát, földiepret, erdei szedret és sok faepret. Vadon termő cseresznyére is gondoltam, de visszafogtam magam.

Ezt akkor sem tudom rossznak tartani, ha egyes ketósok "carb is evil" kijelentéseket írnak fórumokon.

Gyümölcsszezonban gyümölcsöt enni a világ egyik legtermészetesebb dolga. Akár fogyni akar az ember, akár nem.

2015. júl. 4. 00:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, jókat írsz, :) egyébként valóban nem tudom mitől függ az a rohadt anyagcsere hogy egyesek esznek bármit és úgyis fogynak!! :D
2015. júl. 4. 00:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :))
2015. júl. 4. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!