Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Súlytartás ötletek? Tapasztala...

Sarah200 kérdése:

Súlytartás ötletek? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
155cm/47kg vagyok május elsején kezdtem a fogyózást akkor voltam 61kg. Általában 1000-1200kalória körül ettem és pluszban sportoltam is kétnaponta 1 órát. Az orvoslexikon azt írta 1000kalóriát kell ennem a heti fél kg-os fogyáshoz, mások azt mondják 1200 a minimum.Akkor ez koplalás volt(nem engedi a kérdőjelet) Már nem akarok többet fogyni de hízni sem szeretnék úgy négy napja olyan 1400-1500 kalóriát eszem és majd így akarom folyamatosan növelni 1800-ig aztán szeptemberben megyek vissza a koliba már számolni sem szeretném plusz kézilabdázni is fogok. A fogyóm előtt szinte csak csokikon éltem ahhoz képest nem voltam kövér , genetikailag az apukámra hasonlítok aki elég vékony és nem is hízékony mert hiába eszik sokat nem látszik, ha ez esetleg számít. Elkerülhetem a visszahízást ha ez koplalásnak számított (1 hét alatt nem fogytam soha többet 1 kilogrammnál

2015. aug. 14. 14:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Mivel viszonylag apró termetű vagy (ne haragudj) így szerintem ez nálad nem koplalás volt, illetve az általad leírtak alapján szerintem így menni fog a súlytartás.
2015. aug. 14. 14:58
 2/2 Nagy Petra2 válasza:

Szia!

Ha tartani szeretnéd a súlyod, akkor kb 1975 kcal-t kellene fogyasztanod naponta. Ha még sportolni is fogsz, akkor az edzés napokon +300-400 kcal-val többet kell fogyasztanod.

Az 1800 szerintem kevés lesz.

Mivel igen kevés kalóriát fogyasztottál eddig (1000-1200), ezért nagyon fokozatosan kell átállnod.

Egyébként ha legközelebb fogyókúrázni szeretnél, akkor javaslom, hogy 1400 alá ne menj be. Alapanyagcsere alatti fogyasztás már súlyos alapanyagcsere zavarokat okozhat, amit nem is biztos, hogy most fogsz észrevenni, hanem majd 10 év múlva:(

2015. szept. 13. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!