Megmagyaraznatok hogy a kcal es a KJ kozott mi a kulonbseg? Marmint, ha veszek egy termeket akkor melyiket kell nezzem?
Figyelt kérdés
2015. júl. 16. 12:12
1/8 anonim válasza:
Mindkettő energiamértékegység. Azt nézed, amelyiket akarod, de mivel a fogyókúrás étrendekben általában kalóriában számolnak, érdemes azt figyelni. A kalória a víz hőkapacitásán alapuló energiamértékegység, a joule pedig az SI alapegységeiből levezetett mértékegység.
2/8 schocko válasza:
Általános iskola, felső tagozat...
4/8 anonim válasza:
Előbbi a fogyókúrázók rémálma, utóbbi a fizikadogára készülőké.
5/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen termékről van szó, egyébként meg szerintem teljesen mindegy, szerintem csak rivalizálás a két cég között, hogy az olyanok, mint te, ne értsd félre (enyhén hiszékenyek a külömbségekben) azt hidjék, hogy bármi külömség van és mind a kettő fajtát megvegyék.
6/8 anonim válasza:
kcal-t kell nézned röviden tömören. ha fogyózni szeretnél. egy normál embernek kb 2000 kcal-t nem szabad túllépni ahhoz, hogy ne hízzon. de ez mindenkinek egyéni, nekem pl 1800. :) de a 2000 megfelelő.
7/8 anonim válasza:
Ma már kJ-ban kell mérni az energiatartalmat. Ha valamely élelmiszergyártó másképpen jár el, valamilyen szabályt megszeg. A kcal elavult, de nem tudnak leszokni róla, ugyanúgy, mint más mértékegységek esetén a láb, mérföld, gallon, barrel. Ez utóbbiak esetén is a gazdagabb államok határozzák meg, melyik mértékegységet használják. SI mértékegységben számolnak a tudományok, de az egyszerű amerikai, ausztrál, brit halandónak jobban elképzelhető a mérföld, mint a kilonméter, a gallon, mint a liter.
8/8 anonim válasza:
Átszámítás:
1 kcal = 4,19kJoule
1 kJ = 0,2388 Kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!