Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jó ez az étrend?

Jó ez az étrend?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Már leadtam 6 kilogrammot kb 3 van hátra.Eddig elég drasztikusan folytattam a diétát,ami eleinte jól bevált,de minél durvább lett,már szinte csak izomból fogytam.Rájöttem,hogy hülyeség és váltottam- szeretném kikérni a véleményeteket erről az étrendről(emeljem,csökkentsem,mit máshogy), szakértők válaszát és jó tanácsokat egyaránt várok. :)

7.30: tejes kávé (1 dl tej egy kevés kávéval,1-2 édesítővel)

8.10(Reggeli):

1 főtt tojás,1 főtt virsli,uborka/paradicsom/valamilyen zöldség néha egy kis mozzarella hozzá

10.30: egy maréknyi meggy/egy paradicsom/uborka -lényeg:vagy zöldség vagy gyümölcs(abból kevés)

13.00(Ebéd): húsleveslé(semmi tészta) egy répával/valamilyen zöldséggel

13.45 körül (Ebéd II.) : 2 kisebb fasírt, 2 kisebb újkrumpli (krumplit hetente egyszer szoktam enni,keveset) és uborkasaláta

-más napokon ha pl pörkölt van 2 órakor szoktam pörköltöt enni tészta helyett főzelékkel ami kevés rántással készül)

15.00 (Uzsonna): pár szem gyümölcs ami szezonban van(pl 10 szem meggy,cseresznye)

17.00 (Vacsora) : zöldség+ egy/két virsli,vagy zöldség+egy főtt tojás ,vagy egy/két virsli+ egy főtt tojás ,vagy 3 szelet(felvágott) sonka két karika mozzarella/zöldség

-Ebéd után és uzsonna után szoktam meginni egy-egy pohár zöldteát (friss citrommal készül 1 literbe 3 édesitő tablettát rakok-izesítés nélkül nem tudom meginni:( )

-A nap folyamán 2-2,5 liter vizet iszom

-Minden nap tornázok a következőképpen: egyik nap futás (50 perc lassú futás sprint szakaszokkal -össz: 4,1 kmnek felel meg-) , másik nap rubint réka 40-60 perc átmozgatás/feszesítés, ha olyan kedvem van délelőtt 20 perc rubint réka délután 3 km futás

-használok feszesítő testápolókat a bőrömre

Nyári szüneten vagyok,nem dolgozok. :D

Köszi a segítőkész válaszokat:)

2015. júl. 12. 12:30
 1/6 A kérdező kommentje:
Hopsz a kérdés lényege: tartós fogyás így menni fog?
2015. júl. 12. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia én a virslit meg a fasírtot kihagynám :D külömben szerintem ez elég sok picit kevesebbet egyél mert ha eddig drasztikusan csináltad a diétát akkor az anyagcseréd lelassúlt és ettől nemhogy fogyni nem fogsz de súlytartásra se biztos hogy jó.
2015. júl. 12. 12:47
 3/6 Krisz85 ***** válasza:

Szia segíteni akarok, de lenne pár kérdésem és nem kötözködésből! ezt tartsd szem előtt:

-honnan veszed hogy még pont 3 kg van rajtad mint /zsír/felesleg? a tükör mondta? korábban voltál már azon a súlyon, és akkor most jó lesz?

- nem írtad hány cm, kor, nem/sejtem hogy nő/, és hány kg vagy most, esetleg testzsír %?

nekem az jön le, hogy otthoni anya főztjéből próbálod kihozni a legjobbat, tehát nem hiszem hogy 25 évesnél idősebb lehet, /ha igen akkor valamit nagyon sz*rul csinálsz/ :S , bocs,

ha így van, akkor ez tényleg nem rossz étrend, ha van lehetőséged változtatni akkor kéne venni egy digitális konyhai mérlegeket és mérni a kaját, számolni a dolgokat, mert úgy ég és föld a hatékonyság, írj ha érdekel több is

2015. júl. 12. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Elég picike ételmennyiségnek tűnik ez. Csak mert fogyni akar az ember, attól még kell enni s nem ilyen egy tojásokat meg üres levest.

A virsli remélhetőleg jobb minőségű, az ételek lehetnének ideálisabbak, de valószínűleg igyekszel, csak ez jön össze, annyira nem vészes ám.

2015. júl. 12. 14:57
 5/6 A kérdező kommentje:

Látom h mindenki felkapta a fasírton a fejét,de jól gondoltátok,még gimis vagyok és anyukám főz rám,ugyh ha ilyen (zsemlemorzsa) kalóriadús ebéd van (utolsó válaszoló) azért muszáj kevesebbet ennem belőle. A virslin a legjobb minőségűt értettem,igen,nem az orsit:)

2.válaszoló írtam privát üzenetet!

2015. júl. 12. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Amit írtál az mértékletesnek tűnik, és nem különösebben rossz.

De amit így sem értek, az az, hogy miért eszel 'ebédet' mondjuk 13 órakor, minimális mennyiséget aztán 45 perc múlva újra?

Lehet enni egész nap, illetve annak is biztosan van előnye, ha a levest hagyod kiürülni a gyomrodból, és csak később terheled szilárd étellel (tehát nem hígítod a gyomor emésztő közegét).

De mindemellett, én kimondottan jobbnak vélem, ha az ember eszik mint egy ember, utána pedig pihenteti az emésztőrendszerét. A pár falat kaja nem számít étkezésnek, szerintem. Bár nem gondolom, hogy ez lenne a leglényegesebb.

A leglényegesebb az, hogy milyen hatásoknak teszed ki a szervezetedet, hogyan tolerálja ezeket, és mennyi kalória van közben jelen, mennyi a napi bevitel.

A hatások meghatározzák, hogy mennyire leszel egészséges, mondjuk raktározol-e kórosan. Ha nem, akkor a bevitt kalóriákat könnyebben elhasználod, kevésbé raktározol. Vannak, akik egészen sokat esznek, mégsem híznak, gyors anyagcsere vagy jó metabolikus egészség.. jó étrenden jó lesz a metabolikus egészség, könnyen égetünk zsírt, nem raktározzuk. Ezért szokás odafigyelni az ételek minőségére, bár van más út is.

De nem rossz ez, ha nagyjából tartani tudod.

Ha nem jön össze, akkor én a tejes dolgokkal, a feldolgozott ipari húsokkal és a lisztes rántásokkal vigyáznék a helyedben.

2015. júl. 12. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!