Húst csonttal vagy csont nélkül mérjük? Nyersen vagy főve? Menyi a különbség grammban a nyers és a főtt hús között (pl csirke comb)?
Mennyi a különbség grammban a nyers és a főtt hús között (pl csirke comb) ?
Köszi mindenkinek :)
Nyersen mérjük, és attól függ milyen fajta.
Ha vendéglátós vagy, akkor ne tőlünk kérdezd, hanem a tankönyvben/jogszabályban vizslass.
Ha diétához, akkor kapj agyadhoz, és tedd fel a kérdést:
- a csontot megeszem?
Ha nem, akkor minek méricskélném?
Ha meg nem filézel, javaslom vegyél egy közepes méretű combot a rakásból, mérd le, cosntozd ki és mérd le újra, és meg is van az arányod.
Ne legyünk már teljesen analfabéták...
Kérdező, roppant logikus embernek tetszik lenni :D
Mondjuk még mindig jobb, mintha a csokinál kérdeznéd, hogy a csokipapír is beleszámít-e XD
De tényleg, ahogy az előző mondja, azokat a részeket nézd, amit meg szokás enni :)
Nézzetek csak utána, teljesen megoszlik ,hogy csonttal vagy anélkül nyersen vagy főve. Nem 1-2 percet szántam rá,hogy utána nézzek! 50-50%,h hogyan mérik! Kimondottan a csontos húsokra vonatkozóan szántam a kérdést, comb,szárny.
Mivel itt nem pl egy tésztáról vagy rizsről beszélünk, ami rengeteg vizet vesz fel.
DE!! Azért kösz a választ, még ha nem is megfelelő hangvételbe tettétek meg!
:)
Van, ahol a lusta emberek számára megadnak egy csonttal együttes értéket is a táblázatokban, de ez nyilvánvalóan csak becslés lehet, mivel nem lehet tudni, mekkora éppen az a csont. Ha pontos értéket akarsz kapni, csont nélkül mérj.
Nyers és elkészült étel között is csak nagyjából lehet megmondani a súlykülönbséget, mert minden attól függ, mennyi ideig főzöd vagy sütöd a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!