Mi a különbség a vaj és az olaj között?
A rendes vaj durván 80% zsiradék, 20% víz (akad benne egyéb is, de kevés, viszont amiatt tud megromlani és szerintem amiatt finom. csináltam már tisztított vajat párszor). Ennek nyilván van hatása. A víz többnyire nem sokat zavar, legalábbis amire én használom, abban nem, viszont tipikusan ugyebár több kell belőle.
A vaj nekem jobban ízlik minden olajnál, bár sokféle vaj van (én azt veszem, amit szeretek :)), olaj pedig pláne, nem kóstoltam mindet.
De a vaj nem annyira bírja a hosszas hevítést, mint az erre alkalmas olajok.
én nem igazán szoktam azon parázni, hogy olaj vagy vaj.
tudom, hogy ez így nem épp helyes, mert pl egy gombamártáshoz a gombát jobb vajon párolni, mint olajon, de amikor sietek, akkor azt használom ami közelebb van a kezemhez, ez pedig az olaj.
egyébként szerintem annyi az egész, hogy a vajnak másabb íze van. (láttam már vaj ízű olajat, gondolom az emberek nagy része finomabbnak tartja a vajat, azért csinálták)
egyébként milyen lett a csirke?
meg esetleg azt tartom elképzelhetőnek, hogy 'másképp' sül az olajban, mint a vajban.... mármint, hogy a vaj ugye krémes, lehet, hogy az olaj meg jobban szárít.
de ez csak tipp :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!